Exploatarea şi prelucrarea lemnului, precum şi construcţiile, în topul evaziunii fiscale

> Inspectorii fiscali suceveni au făcut câte 11 sesizări penale pe numele agenţilor economici din cele două domenii de activitate, prejudiciul fiind de 17 milioane de lei, respectiv de 33,59 milioane de lei

 Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au avut, în primele trei trimestre ale anului 2015, 462 acţiuni de control, în urma acestora fiind atrasă la bugetul statului o sumă suplimentară de peste 100 milioane de lei. Controalele s-au lăsat cu amenzi în valoare de 148.000 lei, iar, pe de altă parte, în baza verificărilor făcute de lucrătorii AJFP, în primele 9 luni ale acestui an, pierderea fiscală s-a diminuat cu 14,92 milioane de lei. În perioada la care facem referire, inspectorii de specialitate au instituit 33 măsuri asigurătorii, pentru 61,4 milioane de lei şi, de asemenea, au întocmit 33 sesizări penale, în cazul cărora prejudiciul însumează 72,79 milioane de lei.

Sesizările penale au fost formulate împotriva agenţilor economici care au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului (11 sesizări penale pentru un prejudiciu care totalizează 17 milioane de lei); construcţiile (11 sesizări penale, pentru 33,59 milioane de lei prejudiciu, dar şi a operatorilor din transporturi (patru sesizări penale cu pagube de 5,15 milioane de lei). În domeniul energetic, AJFP a întocmit două sesizări penale, în cazul cărora paguba adusă bugetului statului este de 8,68 milioane de lei, precum şi trei sesizări pe numele operatorilor din sectorul forţei de muncă, aceştia fiind la originea unui prejudiciu de 6,85 milioane de lei. În sectorul agroalimentar, inspectorii fiscali suceveni au formulat o sesizare penală pentru un prejudiciu de 1,43 milioane de lei, o alta privind turismul, unde controlorii au constatat o pagubă de doar 11.430 lei.

În primele trei trimestre ale anului 2015, la contribuabilii persoane fizice au fost întreprinse 816 acţiuni de control, dintre care 595 inspecţii fiscale generale, 47 inspecţii fiscale parţiale, 44 controale inopinate, trei controale încrucişate şi 27 cercetări la faţa locului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI