La cel mai important festival de profil din Australia

Filmul horror regizat de rădăuţeanul Adrian Ţofei a câştigat marele premiu

 be-my-cat-cast-and-crew-at-tiff„Be My Cat: A Film for Anne”, primul film de lungmetraj horror found footage românesc, realizat în Rădăuţi de Adrian Ţofei, a câştigat marele premiu – „Premiul pentru cel mai bun film din 2015” la A Night of Horror International Film Festival din Sydney. Acesta este cel mai mare festival de filme horror din Australia şi unul dintre cele mai importante din lume.

Be My Cat este regizat, produs şi scris de Adrian Ţofei, cu Adrian Ţofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton şi Alexandra Stroe în distribuţie, despre un tânăr din România care recurge la gesturi şocante pentru a o convinge pe actriţa hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

Filmul a avut premiera mondială în martie anul acesta, la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume – Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia şi în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival din Braşov filmul a câştigat Menţiunea Specială.

Potrivit rădăuţeanului Adrian Ţofei, filmul a fost inclus recent de publicaţia online Audiences Everywhere pe locul 44 în top 100 cele mai bune filme horror ale noului mileniu, iar renumitul site de filme horror Dread Central a scris că este „potenţial revoluţionar şi potenţial periculos, limita dintre realitate şi ficţiune nefiind niciodată atât de terifiant şi genial blurată”.

În prezent, Adrian Ţofei lucrează la un nou film apocaliptic, „We Put the World To Sleep”, şi a fost invitat în juriul Bosphorus International Film Festival din Istanbul, Turcia. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: