O comisie verifică afacerile cu terenuri din Bazar

 > „Instituţia Prefectului s-a autosesizat asupra unor aspecte privind atribuirea de terenuri din domeniul public către persoane particulare în incinta, cât şi în zonele alăturate Bazarului”, declară prefectul Constantin Harasim

 Prin ordin al prefectului de Suceava, Constantin Harasim, a fost constituită o comisie mixtă de verificare a situaţiei juridice a terenului pe care este amplasat Complexul comercial „Bazar”, administrat de Primăria Municipiului Suceava. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, în acelaşi timp verificată este şi situaţia juridică a terenului pe care este amplasat Bazarul aflat în proprietate privată, cele două suprafeţe comerciale fiind separate acum printr-un gard despărţitor amenajat de administraţia locală. Comisia este formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava şi îşi va desfăşura activitatea în perioada 9-28 decembrie 2015. Aceasta va prezenta rezultatele verificărilor efectuate, iar în cazul în care se vor constata nereguli, comisia va propune măsurile care trebuie luate. „Instituţia Prefectului s-a autosesizat asupra unor aspecte privind atribuirea de terenuri din domeniul public către persoane particulare în incinta, cât şi în zonele alăturate Bazarului”, subliniază şeful serviciilor desconcentrate.

Pe de altă parte, în condiţiile în care sunt respectate prevederile legale, Instituţia Prefectului judeţului Suceava salută redeschiderea Complexului comercial „Bazar”, mulţumind Primăriei municipiului Suceava şi primarului Ion Lungu pentru implicarea activă în soluţionarea problemelor cu care s-au confruntat agenţii comerciali din incinta acestuia. Totodată, mulţumiri sunt aduse şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi inspectorului-şef, general de brigadă Ion Burlui, pentru gestionarea corectă a măsurilor de implementare a cerinţelor legale în activitatea Bazarului. „Merită apreciată, de asemenea, şi înţelegerea de care au dat dovadă agenţii comerciali care îşi câştigă existenţa prin activităţile din Bazar”, afirmă Constantin Harasim, prefect de Suceava. Reamintim că, de joi seara, în urma măsurilor duse la îndeplinire, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a autorizat deschiderea Complexului comercial „Bazar” din Lunca Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: