Minor de nici 14 ani, cercetat şi arestat preventiv, pentru violarea unei minore de 11 ani

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus începerea urmăririi penale faţă de minorul F.A.D., de nici 14 ani, din localitate. Pe data de 3 decembrie, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, fapta s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, într-un parc de joacă din oraş.

„În jurul orelor 23 – 1, pe fondul consumului de alcool, profitând de starea de vulnerabilitate vădită în care se afla persoana vătămată, minoră de 11 ani, datorată consumului de alcool şi vârstei, stare de natură a o pune în imposibilitate de a îşi exprima voinţa în mod conştient, a întreţinut un raport sexual prin violenţă, în parcul de joacă din oraşul Gura Humorului” au transmis procurorii.

Violul a fost adus la cunoştinţa oamenilor legii chiar în ziua de 26 noiembrie, de medicii Spitalului Judeţean Suceava. Fata de 11 ani ajunsese la spital în stare de şoc, cu leziuni şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu vorbea cu nimeni, cea care a făcut declaraţii fiind mama ei. Aceasta a povestit poliţiştilor că fata ei fusese joi seară la o petrecere cu mai mulţi minori şi că a doua zi a găsit-o în starea în care a adus-o la spital, dând informaţii şi despre identitatea posibilului agresor sexual.

Acesta a fost identificat şi, în ciuda vârstei de nici 14 ani – care nu presupune, în general, răspundere penală – a fost arestat preventiv.

Între timp, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului face o anchetă socială pentru a vedea de câtă grijă din partea părinţilor se bucură fetiţa de 11 ani şi dacă ea are acasă toate cele necesare dezvoltării.

În urma şocului suferit, copila a intrat în consiliere psihologică.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: