Inspectorii sanitari veterinari suceveni au intensificat verificările

 Inspectorii sanitari veterinari suceveni efectuează controale specifice la producătorii, procesatorii şi distribuitorii de alimente, precum şi la pensiunile şi unităţile de alimentaţie publică din judeţ, verificările urmând să aibă loc până după Revelion.

Şeful Biroului Antifraudă din cadrul DSVSA Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat, joi, că în preajma sărbătorilor de iarnă, ANSVSA a dispus începerea controalelor specifice acestei perioade şi aplicarea unor măsuri suplimentare, cu scopul de a proteja sănătatea publică şi interesele consumatorilor.

Semeniuc a informat că vor fi efectuate controale la cluburile şi barurile de noapte din municipiile Suceava şi Fălticeni, fiind vizate trasabilitatea produselor alimentare, dar şi respectarea condiţiilor de igienă, inspectorii instituţiei formând echipe mixte cu reprezentanţii IPJ Suceava. El a mai spus că alte controale, care vizează mişcarea animalelor, vor fi efectuate la producătorii, procesatorii, distribuitorii de produse alimentare, precum şi la depozitele de produse alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine, la pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică din judeţ.

ANSVSA a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, într-un comunicat de presă, că în perioada 1 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016 va fi organizat un serviciu de permanenţă la nivelul întregii reţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. „Această decizie a fost luată pentru a facilita cetăţenilor fie accesul la informaţii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor. Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creşterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, generat de confirmarea acestei boli în Ucraina” se preciza în comunicatul de presă al ANSVSA.

Sursa citată preciza că, în condiţiile în care examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie, programul de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic va fi extins înaintea Crăciunului şi va fi conceput pentru ca toţi cetăţenii să poată aduce probe de carne de porc, pentru ca aceasta să fie testată înainte de a fi consumată.

Totodată, autorităţile sanitare veterinare din fiecare judeţ vor informa publicul, începând cu data de 7 decembrie, despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum şi programul de lucru al acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: