Bazarul Suceava s-a redeschis joi seara

Primarul Ion Lungu a anunţat că s­-au îndeplinit toate condiţiile impuse de ISU Suceava pentru redeschiderea acestui centru comercial.

Bazarul sucevean a fost închis în data de 9 noiembrie, întrucât nu respecta normele de protecţie şi siguranţă la incendii.

Ion Lungu a spus că ISU Suceava a îndepărtat toate cele şapte sigilii puse pe intrările în bazar. Primarul spera că miercuri va fi redeschis acest centru comercial după ce de la prima oră specialiştii au mers în zonă împreună cu reprezentanţii ISU. „Am îndeplinit condiţiile minime şi am finalizat şi gardul şi sper ca lucrurile să intre pe un făgaş normal”, a spus Lungu, dar cei de la ISU au arătat că mai erau câteva probleme de remediat pentru a se putea permite redeschiderea.

De la închiderea bazarului, sute de comercianţi au protestat faţă de această decizie şi mulţi dintre ei au fost nemulţumiţi pentru că au fost puşi să-şi mute chioşcurile din zonele în care se amenajau aleile de acces pentru echipajele de pompieri.

Pentru ca această construcţie să fie avizată de ISU, Primăria Suceava a îndepărtat un perete pentru ca structura să fie una semideschisă şi să fie autorizată după norme mai puţin stricte.

Primarul susţine că anul viitor vor fi montate sisteme automate de stingere şi atunci se va putea monta la loc acest perete, dar va fi nevoie de o nouă avizare din partea ISU Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: