Zece mii de suceveni au urmărit parada militară

parada 1 decembrie (4)Aproximativ zece mii de oameni au participat la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale în municipiul Suceava. Suceveni de toate vârstele, de la copii şi până la bătrâni, au urmărit festivitatea de 1 Decembrie arătând şi fluturând cu multă mândrie însemnele naţionale, fundiţe tricolore, eşarfe, insigne şi desigur drapelul ţării. De la manifestare nu au lipsit nici oficialităţile locale şi judeţene, parlamentari şi şefi de instituţii.

Ceremonialul militar a început la ora 12, pe str. Ana Ipătescu, în faţa Bisericii Sfânta Înviere, prin intonarea imnului de stat al României de către tenorul sucevean Sorin Ursan, după care un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă.

La 97 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a transmis miilor de suceveni veniţi să urmărească parada militară un mesaj de unitate, aducând aminte de jertfa ostaşilor români pentru realizarea idealului.

„Înaintaşii noştri s-au unit în acelaşi gând şi cu acelaşi scop de a crea România pe care o avem astăzi. Avem datoria să aducem un omagiu celor care au desăvârşit prin patriotism şi jertfa lor Marea Unire de la 1918, simbol al solidarităţii noastre. Noi trebuie să continuăm ceea ce au făcut înaintaşii noştri şi trebuie să fim mai buni, mai înţelepţi şi, cel mai important lucru, mai uniţi”, a fost mesajul prefectului Sucevei, Constantin Harasim.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că Ziua Naţională a României este marcată în municipiul reşedinţă de judeţ, pentru al patrulea an consecutiv, prin ample manifestări.

„Mă bucur să văd atâţia oameni aici, de 1 Decembrie, atâţia copii, atâţia oameni gospodari, domni şi doamne, încercând să ne gândim la România, încercând să fim mai buni români şi poate semnul de astăzi, ploaie şi soare, este un semn aşteptat, să fie bunăstare şi pace” a spus Cătălin Nechifor sucevenilor adunaţi în centrul oraşului.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la istoria ţării, arătând că românii au obligaţia de a păstra identitatea, spiritualitatea, cultura şi mândria naţională.

„Avem în spate o istorie care ne obligă să facem acest lucru, iar în faţă un viitor care ne responsabilizează să ducem tradiţia mai departe. Astăzi, mai mult ca oricând, noi toţi, şi în primul rând tinerii, trebuie să apreciem jertfa şi patriotismul de care au dat dovadă cei care au făcut Marea Unire, care au stat la baza statului modern de astăzi”, a declarat şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Emoţionaţi, sucevenii veniţi să urmărească parada militară de pe str. Ana Ipătescu şi-au exprimat bucuria în momentul defilării trupelor, au aplaudat şi au fluturat energic drapelul României, copiii fiind cei mai încântaţi de ampla manifestare.

La ceremonia de Ziua Naţională au defilat militari, poliţişti, pompieri şi jandarmi, trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI.

După paradă, tehnica militară s-­a retras în faţa Palatului Administrativ, iar sucevenii au avut ocazia să le admire mai de aproape şi să facă fotografii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI