Restricţii şi reglementări rutiere pe Calea Unirii

 Consiliul Local Suceava a aprobat în şedinţa de joi, 26 noiembrie, un proiect de hotărâre privind instituirea unor restricţii şi reglementări rutiere în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii, pentru ca traficul să fie fluidizat.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, în intersecţia dintre Calea Unirii şi căile de acces la Ambro şi Shopping City Suceava (calea de acces dinspre Bazar), se va interzice efectuarea virajelor la stânga şi se va institui obligativitatea de virare la dreapta pentru şoferii care ies de la Ambro şi Shopping City Suceava.

Totodată, în această intersecţie se vor desfiinţa sistemul de semaforizare, precum şi trecerile de pietoni, realizându-se o singură trecere prevăzută cu semafor, având comandă manuală prin buton pentru pietoni, între staţiile de autobuz de pe ambele sensuri. La trecerea pentru pietoni dintre staţia de carburanţi OMV şi Complexul Comercial Bazar va fi montat un semafor cu comandă pentru pietoni. O firmă specializată va elabora un studiu pentru sincronizarea de tip „lumină verde” a semafoarelor de pe bulevardul principal ce traversează municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea către Botoşani: Sofia Vicoveanca – 1 Mai – Ana Ipătescu – Calea Unirii – Calea Burdujeni.

Proiectul mai prevede ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, să fie luate măsurile necesare pentru montarea de balize rutiere pe axa mediană a Căii Unirii, pentru amenajarea noii treceri de pietoni semaforizate şi semnalizarea rutieră corespunzătoare a noilor restricţii de circulaţie, în vederea evitării accidentelor rutiere.

Pentru realizarea investiţiilor cuprinse în proiect, municipalitatea acordă suma de 70.000 lei din fondul de rezervă.

Proiectul pentru fluidizarea traficului pe Calea Unirii a fost iniţiat de cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, trecând în CL cu 13 voturi pentru, opt împotrivă şi o abţinere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI