Casa Judeţeană de Pensii este parte în 136 de litigii aflate pe rolul instanţelor

> În primele trei trimestre ale anului 2015, pe adresa CJP au sosit şi au fost rezolvate 1.922 de petiţii

 În intervalul 1-30 septembrie a.c., veniturile Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, din contribuţii de asigurări sociale, au fost de 4,21 de milioane de lei, faţă de 4,97 de milioane de lei, considerate a fi datorate de către persoanele asigurate, relevă o informare a instituţiei. Astfel, conform datelor CJP, rezultă că, în intervalul la care facem referire, veniturile bugetului asigurărilor de stat s-au realizat în proporţie de 94,33%, unul destul de bun. Conform Casei de Pensii, calculul de mai sus este făcut în conformitate cu prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care stipulează că, începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale, pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declaraţie individuală de asigurare, este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia.

În altă ordine de idei, până la finele lunii septembrie, anul acesta, au fost eliberate 11.632 de formulare E101, instituţia primind tot atâtea solicitări. „Formularele se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania, atestând faptul că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România” se arată în informarea Casei de Pensii.

Pe de altă parte, de menţionat este că, în primele trei trimestre ale anului, pe adresa CJP au sosit şi au fost rezolvate 1.922 de petiţii. Nu în cele din urmă, la finele primelor 9 luni ale anului, Casa Judeţeană de Pensii Suceava este parte într-un total de 136 de litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: