Aeroportul Suceava a fost redeschis traficului

 aeroport-pimen-nechifor-miron-mariuta-23 > Prima cursă charter a aterizat duminică seara pe noua pistă

 Aeroportul internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost redeschis traficului internaţional de ieri, după ce a fost modernizat printr-un proiect care s-a executat în ultimele 22 de luni.

La festivitatea de redeschidere a aeroportului sucevean au participat câteva sute de persoane între care oficialităţi, dar şi suceveni curioşi să vadă lucrările de modernizare.

De remarcat este că în prima zi de funcţionare a aeroportului au zburat membri ai Bucovina Fly Club, care au şi adus un tort, dar a şi aterizat prima cursă charter de la Bucureşti.

Aeroportul Internaţional Suceava a fost sfinţit de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen Suceveanul, care a mers şi cu o maşină pe întreaga lungime a pistei, pentru a o sfinţi, iar apoi a sfinţit şi clădirea aerogării.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus că nădăjduieşte că acest aeroport va contribui la creşterea numărului de turişti care vin în Bucovina.

ÎPS Pimen a mai spus că Bucovina este un loc cu totul deosebit, pentru că nicăieri nu sunt gospodării mai frumoase ca în Bucovina, oameni mai gospodari ca în Bucovina şi că nicăieri nu sunt atâtea frumuseţi ca în Bucovina, iar această frumuseţe a Bucovinei are pecetea sfinţeniei, are pecetea echilibrului, are pecetea puterii de reculegere a omului.

ÎPS Pimen a subliniat că, înainte de 1989, Bucovina era o destinaţie turistică importantă şi crede că, prin reluarea activităţii aeroportului, numărul de turişti va creşte.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că aeroportul sucevean este deschis traficului internaţional începând de duminică, iar din 12 noiembrie Tarom ar urma să reia cursele regulate.

El a precizat că până la 10 decembrie se continuă lucrările la aeroport pe Regulamentul european 139 din 2014, care a apărut în timpul execuţiei proiectului de modernizare, fiind finanţate cu fonduri europene şi constând în lucrări la acostamente pentru creşterea siguranţei.

Măriuţa a mai spus că, întreaga săptămână, sucevenii vor putea veni să vadă lucrările de modernizare între orele 10-20 şi că, în fiecare seara, de la ora 18, va fi proiectat filmul „Aurel Vlaicu”, regizat de maestrul Mircea Drăgan, care şi-a dat acceptul pentru ca această producţie să fie difuzată pe aeroport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: