Fond de salarii nelimitat la Primăria Suceava

Fond de salarii nelimitat la Primăria Suceava

> „Aveam nevoie de elasticitate la fondul de salarii” precizează Ion Lungu, şeful administraţiei municipale

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, salută apariţia şi punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2015, care, prin modificările aduse actelor normative anterioare, înlătură prevederile privind limitarea la o anumită valoare a fondului de salarii aferent angajaţilor din primăriile din ţară.

Lungu spune că Suceava a luat-o cu un pas înaintea tuturor, salariile lucrătorilor din administraţia publică locală fiind majorate cu 12%, încă de la jumătatea acestui an. „Acesta este un lucru bun, deoarece, după cum se ştie, Primăria municipiului Suceava a fost printre primele care a majorat salariile încă din luna iulie. Am dat, de asemenea, tot ceea ce trebuia la Poliţia Locală şi încă vrem să mai dăm nişte indexări, de încă 7 lei, aşa cum prevede legea. Aveam nevoie de elasticitate la fondul de salarii” precizează edilul-şef.

Lungu a remarcat că nu s-a dat liber la angajări, dar a ţinut să accentueze că Primăria Suceava nici măcar nu este interesată în supradimensionarea numărului de personal. „Nu se întâmplă acelaşi lucru la numărul de personal, însă este bine aşa, pentru că nu ne interesează să avem mai mulţi salariaţi decât sunt astăzi”, subliniază Ion Lungu.

Numărul maxim de personal al Primăriei Suceava, conform reglementărilor, este de 761 de salariaţi, însă în şedinţa Consiliului Local din septembrie s-a aprobat o organigramă „subocupată”. La Direcţia Poliţiei Locale mai sunt şapte posturi descoperite, dar, întrucât ocuparea acestora era condiţionată de limitarea fondului de salarii, deficitul de agenţi locali va fi eliminat. La fel, vor fi completate şi posturile vacante de la Serviciul de executare silită, „încasările de la contribuabili nefiind prea bune, în acest an”. De asemenea, neocupate sunt şi două posturi, dintre cele zece existente, la Compartimentul de proiecte europene, însă, deocamdată, acesta poate funcţiona şi cu opt funcţionari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: