După inaugurarea de duminică

Aeroportul Suceava va putea fi vizitat timp de o săptămână

Lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava vor fi inaugurate duminică, atunci când va fi oficiată, după-amiază, o slujbă de sfinţire, la care au fost invitate să participe toate persoanele care s­au implicat în activitatea acestui aeroport, a anunţat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit lui Nechifor, de duminică, timp de o săptămână, Aeroportul Suceava va putea fi vizitat de cei care doresc să vadă lucrările de modernizare.

El a mai spus că duminică vor ateriza mai multe avioane private pe aeroport, întrucât mulţi piloţi sunt curioşi să vadă cel mai modern aeroport din România, singurul cu pistă elastică pe întreaga lungime.

Nechifor a subliniat că lucrările vor continua până în 10 decembrie, întrucât se finalizează toate măsurile de siguranţă şi securitate ce sunt prevăzute în Regulamentul 139 al Uniunii Europene.

„Suceava va fi singurul aeroport din ţară care respectă total prevederile Regulamentului 139 al UE privind siguranţa şi securitatea aeroportuară” a spus Nechifor, care a menţionat că noul regulament a fost aprobat recent şi că faţă de proiectul iniţial se mai lucrează la o formulă de atenuare a pantei de la pistă la acostament.

Nechifor a amintit că la Suceava se poate vorbi despre aviaţie din 1932, când a fost organizat primul miting aviatic.

În 1962 a fost realizat primul zbor comercial la Suceava al Tarom, pista fiind atunci înierbată, iar aerogara mică.

În 1968 a fost inaugurată pista de beton ce avea 1800 de metri lungime şi o lăţime de 30 de metri, care a funcţionat până în ianuarie 2014, după care au început lucrările de refacere totală a pistei care acum este cea mai modernă din ţară.

În anul 1982 a fost dată în folosinţă aerogara, care a funcţionat în structura respectivă până în 2013, când au început lucrările de modernizare.

La împlinirea a 80 de ani de la primul zbor şi a 50 de ani de la primul zbor comercial, în 2012, la Aeroportul Suceava a fost organizată prima ediţie a Air Show, care va deveni de acum o manifestare de tradiţie.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că joi va participa, la Ambasada Austriei, la Ziua Independenţei, – la împlinirea a 60 de ani de la declararea permanentei neutralităţi a Austriei.

El a spus că printre obiectivele avute la această manifestare este atragerea Austrian Airlines pe aeroportul sucevean, dar şi atragerea de investitori austrieci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: