De Ziua Mondială a Statisticii

„Judeţul Suceava: Repere economice şi sociale. O călătorie în timp“

> Pliantul conţine o prezentare succintă a indicatorilor statistici din principalele domenii economice şi sociale, începând cu anul 1995

Pe 20 octombrie 2015, statisticienii suceveni marchează Ziua Mondială a Statisticii, prilej cu care va avea loc şi lansarea unui pliant aniversar. „Pentru o mai bună cunoaştere a judeţului Suceava va fi lansat pliantul «Judeţul Suceava: Repere economice şi sociale. O călătorie în timp», o prezentare succintă a indicatorilor statistici din principalele domenii economice şi sociale, în serii de 5 ani, începând cu anul 1995. Cu acest prilej, adresăm mulţumirile noastre instituţiilor publice, agenţilor economici, administraţiei locale, tuturor furnizorilor de date statistice, pentru disponibilitatea şi maniera responsabilă de a participa la cercetările statistice” se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Statistică Suceava.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Statisticii, DJS îşi deschide porţile tuturor celor care vor să cunoască, „la ea acasă”, instituţia care, prin informaţiile şi publicaţiile statistice, oferă o imagine a vieţii economice şi sociale a judeţului Suceava din trecut şi prezent, constituind premisa necesară stabilirii viitoarelor tendinţe şi obiective ale dezvoltării sociale şi economice.

Statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite marchează, pe 20 octombrie 2015, Ziua Mondială a Statisticii, ca o recunoaştere a importanţei fundamentale de a susţine capacitatea statistică naţională în sensul producerii de statistici relevante şi oportune privind dezvoltarea socio-economică a statelor, în scopul luării deciziilor, elaborării politicilor naţionale şi asigurării monitorizării acestora. Potrivit comunicatului DJS, în 2015 s-au împlinit 156 de ani de când, semnând actul de înfiinţare, domnitorul Alexandru Ioan Cuza deschidea, în ţara noastră, calea spre afirmare, în folosul întregii noastre societăţi, a unei instituţii care, la puţină vreme de la creare, avea să-şi demonstreze capacitatea de a produce şi furniza informaţiile şi datele statistice de care era nevoie pentru asigurarea dezvoltării României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: