Cătălin Nechifor:

Vom prezenta la Bruxelles noul concept de promovare: Bucovina – Little Europe (Mica Europă)

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că la Bruxelles, Consiliul Judeţean Suceava va prezenta în Parlamentul European cu prilejul Zilei Bucovinei, care se va desfăşura în perioada 3-4 decembrie, conceptul „Bucovina – Little Europe”, ce va sta la baza promovării mai multor proiecte cu finanţare europeană.

Cătălin Nechifor a arătat că noul concept „Bucovina – Little Europe” va fi prezentat cu prilejul prezentării Bucovinei în Parlamentul European în perioada 3-4 decembrie, apreciind că acesta ar fi trebuit să fie şi sloganul pentru capitala culturală europeană 2021, în locul „Inspire, imagine, feel”, el precizând că în Bucovina convieţuiesc în bună înţelegere 12 minorităţi, câte stele are sigla Uniunii Europene, şi că Bucovina este un spaţiu multicultural.

„Sunt de fapt 12 ţări într-un spaţiu unit.(…) Bucovina e un concept teritorial, multicultural, multietnic” a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că se poate vorbi în Bucovina de 12 naţionalităţi, de 12 culturi, de 12 gastronomii care trebuie promovate într-un concept unitar.

Cătălin Nechifor a anunţat că sub conceptul „Bucovina – Little Europe” va fi promovat un proiect cu finanţare POR axa 5, măsura 5.1. de 500.000 de euro de înfiinţare a muzeului satului viu ce va fi realizat în Horodnic, unde vor fi case tradiţionale din zona Bucovinei, cu gospodării specifice fiecărei minorităţi şi unde vizitatorii pot să intre şi să vadă tradiţii şi obiceiuri.

„Acum, cei care vin în Bucovina văd gospodăriile de după garduri. Vom deschide Bucovina larg, ca turiştii să simtă şi să guste Bucovina” a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: