Neonatologia de la Câmpulung, dotată cu un incubator de transport şi o lampă de fototerapie

neonatologia campulung 2 > O altă donaţie a Organizaţiei „Salvaţi Copiii” > Aceasta este una dintre cele mai importante acţiuni umanitare de pe urma căreia a beneficiat municipiul de sub Rarău

Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc a fost dotată cu un incubator de transport şi o lampă de fototerapie, investiţia în valoare de 14.000 de euro fiind o donaţie a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”. Cele două echipamente medicale au fost date în primire unităţii spitaliceşti vineri, 9 octombrie, în preambulul evenimentelor organizate de „Salvaţi Copiii” filiala Suceava odată cu împlinirea a 25 de ani de activitate.

La acţiune au participat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, directorul Spitalului Municipal de Urgenţă din localitate, dr. Eugen Ciosnar, preşedintele executiv „Salvaţi Copiii” România, Gabriela Alexandrescu, şi preşedintele filialei Suceava a organizaţiei, Camelia Iordache, dar şi managerul Rulexim SA, Viorica Hanţig, sponsor al campaniei, precum şi maratonistul Nicolae Tandin Cernica. Acesta din urmă a alergat în dimineaţa zilei de vineri, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc, înfruntând ploaia şi vântul.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Primăria Câmpulung Moldovenesc, preşedintele filialei Suceava a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, Camelia Iordache, a declarat că datorită oamenilor care au susţinut campania de dotare a maternităţii a fost posibilă acţiunea.

„Iată că am reuşit cu sprijinul locuitorilor din Suceava, a mediului de afaceri şi a organizaţiei naţionale ca donaţia noastră să fie un pic mai mare decât ceea ce ne­am propus iniţial. Noi am început campania cu dorinţa de a dona un incubator, dar am reuşit să donăm şi această lampă de fototerapie” a spus Camelia Iordache.

La rândul său, preşedintele executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România, Gabriela Alexandrescu, a ţinut să declare că investiţia în valoare de 14.000 de euro a fost realizată în condiţiile în care, anul trecut, la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, au avut loc 300 de naşteri, iar 10% dintre copii s­au născut prematur.

Totodată, Gabriela Alexandrescu a arătat că anul trecut rata mortalităţii infantile în judeţul Suceava a fost de 9,5 la mie, mai ridicată decât media naţională, respectiv 8,8 la mie.

„Am decis să ajutăm aici, la Câmpulung, pentru că spitalul asigură servicii pentru aproape 55.000 de locuitori, pentru 27 de localităţi, o mare parte din populaţia pe care o serveşte fiind una care trăieşte la limita sărăciei”, a mai spus Gabriela Alexandrescu. Ea a mulţumit celor care au redirecţionat 2% din impozitul pe venit şi au donat 2 euro prin SMS, făcând astfel posibilă dotarea Secţiei de Neonatologie a spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Primarul Mihăiţă Negură a declarat că acţiunea de dotare a spitalului din localitate cu două echipamente medicale de ultimă generaţie este una dintre cele mai importante acţiuni umanitare ce s­au desfăşurat în Câmpulung Moldovenesc.

În semn de recunoştinţă, Mihăiţă Negură a oferit diplome de excelenţă preşedintei filialei Suceava a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, Camelia Iordache, şi maratonistului Nicolae Tandin Cernica.

Totodată, Mihăiţă Negură a dezvăluit faptul că spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi acreditat de Ministerul Sănătăţii.

„Acum două săptămâni a fost o echipă de la Ministerul Sănătăţii, iar spitalul din Câmpulung Moldovenesc va fi acreditat. Nu este uşor să atingi toate punctele pentru a fi acreditat ca instituţie medicală” a spus Negură.

Directorul unităţii spitaliceşti din Câmpulung, dr. Eugen Ciosnar, a adăugat faptul că acreditarea instituţiei pe care o conduce a venit şi ca urmare a faptului că Secţia de Neonatologie a fost dotată cu un incubator de transport şi o lampă de fototerapie.

„Fragilitatea nou-născuţilor, în special a prematurilor, impune anumite standarde pentru un spital. De foarte multe ori, bugetul spitalului nu permite acest lucru, iar noi am reuşit să avem acest standard datorită Organizaţiei «Salvaţi Copiii». Acest lucru a venit tocmai înainte de acreditare şi am avut mare noroc. Dacă nu am fi avut aceste aparate aveam nişte puncte în minus şi deci am fi fost acreditaţi cu un nivel mai jos” a precizat dr. Eugen Ciosnar.

În dimineaţa zilei de vineri, maratonistul Nicolae Tandin Cernica a alergat de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc, în acest fel el exprimându-şi mulţumirea faţă de Organizaţia „Salvaţi Copiii”.

„Efortul meu este mic, este felul în care pot să spun mulţumesc unor oameni adevăraţi care fac gesturi de excepţie în România. Mi-aş dori ca multe astfel de gesturi să se îndrepte către judeţul Suceava, către fiecare oraş, pentru că toţi, mai ales cei mici, merită o şansă în plus” a spus maratonistul Nicolae Tandin Cernica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: