Cu toate că a venit frigul…

Sucevenii nu vor beneficia de încălzire decât după 15 octombrie 

În ciuda temperaturilor nocturne coborâte anunţate de meteorologi, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor avea căldură în locuinţe decât după 15 octombrie.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că societatea comercială Thermonet, noul operator de transport  agent termic, va intra în rol abia după 14 octombrie, dată în care Consiliul Local va aproba raportul comisiei de negociere şi contractul de concesionare, validând câştigătorul negocierilor pentru atribuirea serviciului prestat, până în prezent, de falimentara Termica.

„Am avut discuţii cu reprezentanţii firmei şi în această săptămână, în aşa fel încât de pe data de 15 octombrie să poată intra să opereze efectiv. De asemenea, am purtat discuţii în ideea de a fi pregătiţi ca, de pe 15 octombrie, dacă va fi nevoie, să se dea căldură în oraş. Sigur, acest lucru îl vom stabili în funcţie de cum evoluează vremea afară” a precizat primarul, menţionând că umplerea reţelelor se face, totuşi, din aceste zile.

Conform reglementărilor legale, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce timp de 3 zile consecutiv, la ora 6 dimineaţa, sunt înregistrate temperaturi atmosferice exterioare mai mici de 10 grade Celsius.

Edilul-şef Ion Lungu a precizat că, de asemenea, după semnarea contractului cu Thermonet, va fi organizată o întâlnire a oficialilor firmei cu şefii asociaţiilor de proprietari din reşedinţa de judeţ, astfel încât „să se dea încredere şi stabilitate în ceea ce priveşte furnizarea de apă caldă şi căldură în iarna 2015-2016”.

„Vom avea întrevederi cu şefii de asociaţii de proprietari, astfel încât să îi convingem pe oameni că, schimbându-se prestatorul, vor avea parte de mai multă operativitate din partea acestuia. Se va răspunde solicitărilor oamenilor şi se va încerca rezolvarea sesizărilor consumatorilor, probleme care nu sunt tocmai puţine” a explicat Ion Lungu, accentuând că ţinta finală este contorizarea la consumatorul casnic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: