Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor:

Regiunea Nord-Est nu mai este cea mai săracă din UE

intalnire-cci> Suceava a contribuit consistent la această creştere

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, miercuri, că Regiunea Nord-Est nu mai este cea mai săracă din Uniunea Europeană, iar judeţul Suceava a contribuit consistent la creşterea economică a regiunii.

Preşedintele CJ Suceava a vorbit, ieri, în cadrul unei întâlniri organizate de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la Camera de Comerţ şi Industrie. El a subliniat în discursul său că FMI a revizuit în creştere prognoza de creştere economică a României pentru anul în curs la 3,4% şi că se preconizează o creştere economică de 3,9% în 2016.

În acest context, Cătălin Nechifor a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Agenţiei pentru Dezvoltare Regională să nu mai spună că Regiunea Nord-Est este cea mai săracă din Europa.

„Să nu mai folosim termenul, pentru că nu mai este. Nu mai suntem ultimii din Uniunea Europeană” a spus Nechifor, care a adăugat că Regiunea Nord-Est a depăşit regiuni din Bulgaria, care se aflau înaintea Regiunii Nord-Est.

El a subliniat că Regiunea Nord-Est s­a mişcat foarte bine şi este important să se înţeleagă acest fapt, mai ales că au fost extrem de multe proiecte implementate în regiune şi că au fost finanţări şi în zona privată şi în cea publică.

„Nu mai suntem ultimii din Europa. Cred că e o mândrie pentru noi că am reuşit un progres important şi va fi greu să fim prima regiune din Europa în următorii trei-patru ani, dar creşterea economică a regiunii este consistentă şi eu cred că ponderea, creşterea noastră în regiune o datorăm şi Sucevei într-o măsură foarte mare” a spus preşedintele CJ Suceava.

Nechifor a precizat că are informaţiile din date statistice preliminare, cele definitive urmând să fie publicate mai târziu.

„Eu am informaţiile preliminare, care îmi spun că Regiunea Nord-Est nu mai este ultima din Europa. Asta am vrut să vă zic şi vă rog foarte mult să o spunem clar” a mai precizat Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: