UE şi Turcia au ajuns la un acord de principiu privind un plan de acţiune referitor la afluxul de imigranţi către Europa

Uniunea Europeană (UE) şi Turcia au ajuns la un acord de principiu privind un plan de acţiune ce vizează oprirea afluxului de imigranţi către Europa, a relatat ieri publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citată de AFP. Potrivit ziarului german, Comisia Europeană şi reprezentanţii guvernului turc au ajuns la acest acord săptămâna trecută şi documentul ar urma să fie aprobat astăzi, în cursul unor convorbiri la Bruxelles între preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi responsabili europeni. Conform planului, Turcia ar urma să accepte o intensificare a eforturilor sale pentru a-şi securiza frontierele cu UE, participând la patrule comune cu paza de coastă elenă în estul Mării Egee, coordonate de agenţia europeană pentru frontiere Frontex. Imigranţii care încearcă să ajungă în Europa şi care vor fi reţinuţi vor fi readuşi în Turcia, unde şase noi tabere ce pot găzdui până la două milioane de persoane vor fi construite şi cofinanţate de către UE, potrivit publicaţiei. La rândul lor, ţările UE ar urma să accepte să primească până la 500.000 de persoane, permiţându-le să ajungă în Europa pe mare, în deplină siguranţă, fără să fie racolate de către traficanţi, afirmă publicaţia, care citează surse germane şi ale Comisiei Europene.

Dacă va fi aprobat astăzi, documentul va fi prezentat liderilor europeni la viitorul lor summit ce va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: