Pe urmele maşinilor furate din alte ţări… şi nu numai

> Poliţia Română a participat la o acţiune internaţională, pentru combaterea furturilor auto şi a traficului internaţional cu autovehicule furate > 33 de vehicule ce figurau ca furate au fost descoperite pe teritoriul nostru > Judeţul Suceava a apărut şi el pe lista neagră a localităţilor unde au fost găsite astfel de autovehicule

Poliţiştii români şi implicit cei din judeţul Suceava au participat la finele săptămânii trecute la o amplă acţiune internaţională prin care s-a încercat identificarea autovehiculelor sustrase de pe teritoriul ţărilor membre ale Uniunii Europene şi nu numai, iar apoi au fost puse în vânzare pe teritoriul altor state. În urma desfăşurării operaţiunii la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Unităţii Naţionale Europol din cadrul CCPI – IGPR şi al IGPF, au fost identificate nu mai puţin de 33 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale. Potrivit datelor pe care le deţinem, operaţiunea a durat preţ de două zile, în cadrul acesteia fiind organizate numeroase acţiuni specifice în traficul rutier, dar şi în locurile de comercializare a autovehiculelor second hand. Pe teritoriul ţării noastre au fost identificate 33 de vehicule ce figurau ca fiind furate (26 autoturisme, 2 camioane, 3 motociclete, un utilaj de construcţie şi o rulotă). Conform Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, 13 erau reclamate ca furate din Italia, 5 din Franţa, 4 reclamate ca fiind sustrase de pe teritoriul Germaniei, 3 din Belgia, două din România şi câte o maşină din Spania, Ungaria, Danemarca şi Luxemburg. Două vehicule aveau elementele de identificare contrafăcute.

Judeţul Suceava „nu putea lipsi” de pe lista neagră a celor în care au fost găsite astfel de autovehicule

În cadrul acţiunii, poliţiştii suceveni, sub coordonarea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au identificat şi recuperat trei vehicule care erau semnalate ca fiind furate. Unul dintre ele a fost găsit chiar în prima zi a operaţiunii în jurul orei 17.30, când, o patrulă din cadrul Secţiei 14 poliţie rurală Vama, în timp ce efectua controale în trafic cu ocazia desfăşurării acţiunii, a oprit un autoturism condus de un bărbat de 37 ani din comuna Grumăzeşti, judeţul Neamţ, la care era anexată o remorcă. În urma controlului efectuat, în interiorul remorcii a fost identificată o motocicletă înmatriculată în Italia. „În urma interogării bazelor de date s-a stabilit că figura cu menţiuni de urmărire, astfel încât s-a procedat la indisponibilizarea acesteia, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt”.

Alte două maşini şi-au regăsit proprietarii în a doua zi a acţiunii. Asta după ce lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi au identificat o autoutilitară care fusese furată de pe raza localităţii de trei minori din oraş. Autovehiculul era semnalat la nivel naţional, fiind dispuse măsuri de urmărire a acestuia, iar acum a fost recuperat şi predat părţii vătămate. De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Salcea au organizat şi executat o acţiune la o societate administrată de un tânăr de 30 ani, din municipiul Suceava, societate ce are ca obiect de activitate achiziţionarea în vederea dezmembrării a autovehiculelor şi comercializarea pieselor rezultate. Din cele 36 de autoturisme identificate şi verificate în bazele de date, unul a apărut ca fiind furat la mijlocul lunii septembrie. În aceste condiţii autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei oraşului Salcea, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire ce urmează a fi soluţionat procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: