Bashar Al-Assad: Rusia şi aliaţii săi trebuie să reuşească, în caz contrar „regiunea va fi distrusă”

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a avertizat ieri în legătură cu distrugerea regiunii Orientului Mijlociu în caz de eşec al coaliţiei Rusiei şi a aliaţilor săi împotriva „grupurilor teroriste” în ţara sa, relatează AFP.

Într-un interviu la televiziunea iraniană Khabar, care l-a întrebat despre şansele de succes ale coaliţiei între Rusia, regimul sirian, Iran şi Irak împotriva „terorismului”, Bashar Al-Assad a răspuns: „Ea trebuie să reuşească, în caz contrar întreaga regiune va fi distrusă şi nu doar una sau două ţări”. „Şansele de succes ale acestei coaliţii sunt mari”, a adăugat preşedintele sirian, ale cărui trupe sunt în război împotriva rebelilor de patru ani şi jumătate. El a făcut apel la ţările occidentale să se alăture acestei coaliţii.

Rusia întreprinde de miercuri lovituri aeriene împotriva jihadiştilor Statului Islamic, dar şi asupra unor grupuri rebele în Siria, afirmând că vrea să combată „terorismul”. Ţările occidentale, care vor plecarea lui Bashar Al-Assad de la putere, suspectează Moscova că vrea mai ales să-l sprijine pe preşedintele sirian bombardându-i pe inamicii săi, după numeroase înfrângeri suferite de armata siriană în ultimele luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: