Uniunea Europeană stabileşte noi cote de repartizare a solicitanţilor de azil pentru statele membre

solicitanti azilExecutivul UE a elaborat un nou set de cote naţionale în baza cărora Germania va primi peste 40.000 şi Franţa 30.000 din totalul de 160.000 de solicitanţi de azil care ar urma să fi relocaţi din Italia, Grecia şi Ungaria, a declarat luni o sursă europeană, relatează Reuters.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker urmează să dezvăluie noile propuneri miercuri. Oficiali europeni au afirmat că Juncker va propune relocarea a 120.000 de persoane în plus faţă de cele 40.000 de persoane propuse anterior de Comisie pentru a fi relocate.

Din totalul de 120.000 de refugiaţi, dintre care 54.000 ar veni din Ungaria, Germania ar urma, dacă liderii europeni vor fi de acord cu noua schemă, să primească 31.443, iar Franţa 24.031. Luni, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că ţara sa va accepta 24.000 de refugiaţi în următorii doi ani din cei 120.000 pe care îi estimează Comisia Europeană pentru întreaga Uniune Europeană.

Confirmând cifrele publicate de ziarul olandez Volkskrant, sursa a afirmat de asemenea că membrii Comisiei intenţionează să pună Turcia şi toate statele din afara UE din Balcanii de Vest pe o nouă listă cu ţări „sigure”, ai căror cetăţeni se vor confrunta cu o analizare accelerată a solicitărilor de azil pentru a se grăbi deportarea lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: