Hong Kong

Un bărbat a înlocuit un diamant de 195.000 de euro cu unul fals

Un bărbat a înlocuit un diamant de 195.000 de euro cu unul fals într-un magazin de bijuterii de lux din Hong Kong, a anunţat sâmbătă poliţia, în contextul în care numărul de furturi din magazine este în creştere, transmite AFP. Diamantul, evaluat la 195.000 de euro, a fost furat de un bărbat de circa 30 de ani. „Potrivit unei înregistrări difuzate de CCTV (postul TV public chinez), un bărbat dându-se drept client a sosit la magazin şi a ales un articol, fiind suspectat că a înlocuit diamantul cu unul fals”, se arată într-un comunicat. Diamantul fals a fost descoperit de un funcţionar al magazinului, care a anunţat poliţia. Deocamdată nimeni nu a fost arestat.

Furturile din magazine au înregistrat o creştere cu peste 15% în prima parte a acestui an faţă de perioada similară din 2014, fiind semnalate 4.961 de cazuri, conform statisticilor poliţiei. În luna ianuarie, poliţia din Hong Kong căuta o fată de 12-14 ani, după furtul unui colier de diamante de 4 milioane de euro, aminteşte AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: