O capsulă a timpului din 1894 a fost descoperită într-un sat din Scoţia

capsulaO capsulă a timpului care a stat în pământ 121 de ani a fost descoperită în satul Kingussie din Scoţia. Obiectul din 1894 a fost descoperit din întâmplare, în timpul unor lucrări de şantier, scrie huffingtonpost.fr. Îngropată sub fundaţia unui pod, caseta a fost găsită în timpul lucrărilor de renovare a acestuia, fiind trimisă apoi unui muzeu din zonă pentru efectuarea unei expertize minuţioase. Potrivit revistei Science et Avenir, caseta de mărimea unei cutii de pantofi conţinea o sticlă de whisky şi o tăietură dintr-un ziar din 29 septembrie 1894.

Descoperirea a făcut conducerea şantierului din localitatea scoţiană să îşi alcătuiască propria capsulă a timpului, acţiune realizată cu ajutorul şcolii primare din sat. Ciudata practică a capsulei timpului este de fapt o acţiune colectivă de păstrare şi salvare a unor bunuri şi informaţii pentru generaţiile următoare. Ideea este să se dezgroape cutia după un număr de ani pentru a evalua trecerea timpului.

Există personalităţi care au recurs şi ele la această practică. În 2013 a fost dezgropată capsula timpului alcătuită de Steve Jobs. Îngropată în 1983, ea nu conţinea planuri pentru iPhone 9 sau iPad 5, ci, între altele, un cub Rubik, doze cu diferite băuturi şi un mouse de la Apple Lisa (unul din primele calculatoare comercializate de firma californiană), aminteşte huffingtonpost.fr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: