Transnistria, cel mai mare eşec al statului Republica Moldova

> Declară preşedintele Timofti de Ziua Independenţei

Cel mai mare eşec al statului Republica Moldova este teritoriul necontrolat din stânga Nistrului, a declarat ieri preşedintele Nicolae Timofti, într-un interviu pentru Radio Chişinău, cu ocazia Zilei Independenţei. „Un mare eşec al nostru este faptul că noi nu am reuşit, pe parcursul anilor de independenţă, să asigurăm independenţa pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mă refer la faptul că avem un teritoriu necontrolat, care este Transnistria. Să recunoaştem şi să spunem că este un teritoriu ocupat de către o armată străină, care are o misiune de a apăra regimul care a fost instalat la începutul anilor ’90, neconstituţional, care ne împiedică să realizăm planul nostru de independenţă pentru care am luptat şi pe care l-am cucerit în 1991”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti în interviul menţionat.

Republica Moldova marchează, la 27 august, Ziua Independenţei. În urmă cu 24 de ani, în 1991, Parlamentul de la Chişinău a votat Declaraţia de Independenţă, care prevedea desprinderea de Uniunea Sovietică, repunerea în drepturi a limbii române şi condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov semnat de Uniunea Sovietică şi Germania nazistă, în urma căruia Basarabia a fost ocupată în 1940 de trupele sovietice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI