Preşedintele Boliviei revine în atenţie cu imagini ce-l arată ordonând unei gărzi de corp să îi lege şireturile

O înregistrare video în care preşedintele Boliviei, Evo Morales, îi ordonă printr-un gest din mână unui membru al gărzii sale de corp să-i lege şireturile, iar acesta din urmă se conformează, a devenit viral pe reţelele de socializare şi a stârnit numeroase critici în Bolivia, relatează agenţia EFE.

Imaginile – despre care nu se ştie cine le-a înregistrat şi nici când – îl arată pe Morales cum intră pe un stadion şi îi salută pe cei care-l întâmpină, moment în care îşi dă seama că şireturile de la un pantof i s-au dezlegat şi îi face semn unuia dintre agenţii săi de pază să le lege.

Înregistrarea a stârnit imediat critici vehemente din partea opoziţiei, pe care guvernul bolivian o bănuieşte că se află la originea difuzării ei. În replică, partidul lui Morales, Mişcarea către Socialism, a acuzat opoziţia că a distribuit respectivele imagini pe reţelele de socializare cu scopul precis de a-l discredita pe şeful statului. De asemenea, un oficial intervievat de cotidianul local El Deber (Datoria) a oferit şi o explicaţie pentru gestul preşedintelui, susţinând că, din raţiuni de securitate, un demnitar de rang înalt nu are voie să se încline.

Evo Morales conduce Bolivia din anul 2006 şi îşi exercită în prezent al treilea mandat consecutiv. El a anunţat că la sfârşitul anului va discuta cu membrii guvernului dacă să mai candideze şi pentru al patrulea mandat, la alegerile din anul 2019, iar dacă va câştiga şi acest scrutin ar rămâne preşedinte până în anul 2025.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: