Trebuie să stabilim ritmul şi etapizarea creşterilor salariale din sectorul bugetar

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că Guvernul condus de Victor Ponta a atras România într-o „spirală a populismului”, adăugând că trebuie stabilite ritmul şi etapizarea creşterilor salariale din sectorul bugetar. PNL consideră, potrivit copreşedintelui liberalilor, că guvernul actual nu poate gestiona valul de nemulţumiri sociale.

„Chemarea noastră la dialog adresată celorlalte forţe politice, în special pe tema Codului fiscal şi a legii salarizării, este acum mai actuală şi mai necesară decât oricând. Victor Ponta nu vrea să aştepte rezultatul consultărilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizării, pentru că nu mai e președinte de partid. Ponta vrea să secătuiască bugetul României pentru ca niciun partid, nici măcar PSD să nu mai poată guverna în linişte socială. E răzbunarea lui faţă de înfrângerea din PSD şi faţă de înfrângerea din alegerile de anul trecut”, susţine Alina Gorghiu.

Ea subliniază că profesorii, medicii şi alte categorii profesionale au motive întemeiate să ceară creşteri salariale, dar acest lucru trebuie făcut „coerent” şi „cu responsabilitate”. „Trebuie să stabilim ritmul şi etapizarea creşterilor salariale din sectorul bugetar”, precizează liderul liberalilor.

Gorghiu afirmă că, în ceea ce priveşte situaţia medicilor, Guvernul PSD a reacţionat în ultima clipă în faţa unei acţiuni fără precedent a acestora. „Personalul medical a dat dovadă de o solidaritate de breaslă extraordinară în protestul său. Este de neînţeles, însă, de ce un guvern care îşi laudă neîncetat performanţele economice a ignorat situaţia medicilor până când lucrurile au ajuns într-un punct critic”, conchide copreşedintele PNL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: