Misiunea OSCE despre incendierea vehiculelor sale la Doneţk

„Cineva doreşte să nu mai raportăm ce se întâmplă în zonă”

masina incendiataMisiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina afirmă că nu intenţionează să-şi întrerupă activitatea în estul acestei ţări după ce patru maşini blindate ale sale au fost incendiate la Doneţk, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează agenţia de presă Unian. „La etapa actuală, OSCE nu intenţionează să-şi întrerupă activitatea (în estul Ucrainei)”, se spune într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a OSCE.

Potrivit comunicatului, organizaţia este de părere că scopul incendierii celor patru maşini lângă biroul OSCE este de a intimida misiunea, pentru ca aceasta să nu mai elaboreze rapoarte pe marginea evenimentelor din Doneţk. „Există, se pare, unii care nu doresc ca misiunea să raporteze despre ce se întâmplă în Doneţk. Există unii care consideră că un atac violent asupra unor civili şi bunurilor lor constituie un mijloc întemeiat pentru atingerea acestui scop”, se spune în comunicat.

Totodată, comunicatul precizează că răspunderea pentru asigurarea securităţii reprezentanţilor misiunii şi bunurilor ei stă „pe umerii celor care deţin controlul în Doneţk”.

Atacurile împotriva observatorilor OSCE s-au intensificat în ultimul timp în zona de conflict din Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: