Leul Jericho, apropiat al lui Cecil, este viu şi nevătămat, în ciuda zvonurilor apărute

Leul Jericho, un apropiat al leului Cecil care a fost împuşcat în parcul Hwange din Zimbabwe la începutul lunii iulie, este viu şi nevătămat, a confirmat Brent Stapelkamp, cercetător în cadrul Hwange Lion Research Project, dezminţind astfel informaţiile care au inundat sâmbătă reţelele de socializare privind presupusa ucidere a leului, scrie duminică dailymail.co.uk. Brent Stapelkamp a confirmat că semnalul transmis sâmbătă la 8.06 p.m. ora locală (7.06 p.m. GMT) de dispozitivul GPS al lui Jericho oferea coordonate care indicau că leul se deplasa normal, adăugând că avea în preajma sa o femelă leu. O echipă de la „Wildlife Conservation Research Unit” (WildCRU) trimisă la faţa locului a reuşit să fotografieze leul duminică dimineaţă, dovedind că Jericho este viu şi nevătămat, dezminţind astfel zvonurile false privind uciderea sa.

Un reprezentant al „Zimbabwe Conservation Task Force” anunţase sâmbătă pe pagina organizaţiei de pe reţeaua Facebook că leul Jericho, un partener apropiat al lui Cecil, ar fi fost împuşcat. Ulterior preşedintele organizaţiei Johnny Rodrigues a clarificat pe Facebook că nu este vorba despre Jericho ci despre alt leu, despre care deocamdată nu se cunosc foarte multe informaţii, un bărbat fiind arestat de autorităţi pentru uciderea leului, potrivit dailymail.co.uk.

Walter Palmer, un dentist bogat din Minnesota, pasionat de vânătoarea cu arcul şi iubitor de trofee de animale, l-a ucis pe leul Cecil, vedeta rezervaţiei naturale Hwange, la începutul lunii iulie, ceea ce a provocat un val de indignare în lume. Recent, doi cetăţeni din Zimbabwe, între care un mare organizator de vânători tip safari, au fost inculpaţi şi vor fi judecaţi, iar autorităţile de la Harare au cerut guvernului SUA extrădarea vânătorului american.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI