Un motor pentru dezvoltarea economică

Abia în conferinţa de presă de ieri, deputatul Alexandru Băişanu şi-a precizat poziţia faţă de turnura pe care a luat-o „bătălia” pentru adoptarea proiectului de dobândire de către Suceava a statutului de capitală culturală europeană.

„Aşa cum e redactat, proiectul din CL nu e complet şi nu se va cere votul consilierilor, ci e un paliativ menit să înmormânteze proiectul. Eu dacă aş fi fost primar sau iniţiator, aş fi venit cu altfel de proiect , mult mai aplicat”.

Deputatul ridiculizează ideea constituirii unui grup care să elaboreze o strategie culturală. „Domnilor, aici avem o problemă! Nu trebuie să facem strategia pe termen lung. Acest proiect consideră că oraşul care doreşte să acceseze titlul ăsta are deja o strategie culturală. Europa nu crede că în Europa există vreun oraş care să nu aibă strategie culturală. Eu sunt convins că există această strategie la Primărie”.

El consideră, de asemenea, că Consiliul Local trebuie să-şi asume finanţarea proiectului în integralitatea lui. „Consider că depunerea acestui proiect e un lucru foarte serios şi nu doar oamenii de cultură vor reuşi să-l implementeze. E nevoie de specialişti şi de management cultural al unor oameni care au mai trecut prin astfel de activităţi. Proiectul acesta e un motor pentru dezvoltarea economică a oraşului. Dacă investeşti un euro, câştigi 20 de euro. O să vă pun la dispoziţie acel studiu al UE care spune că dacă investeşti un euro, vei câştiga 20 de euro.” (A.D.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI