În vara lui 2015

Turism sigur în judeţul Suceava

Chiar dacă în această vară nu au fost semnalate în judeţul nostru evenimente deosebite în care să fie implicaţi turişti, poliţiştii îşi continuă activităţile operative, dar şi cele de prevenire ale unor eventuale fapte de acest fel.

Aflăm că, în perioada iulie-septembrie, poliţiştii suceveni desfăşoară activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor, ţinta fiind nu numai operatorii de turism, dar şi turiştii înşişi.

Toată lumea implicată va primi de la poliţişti informaţii cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate pentru ca musafirii în judeţul nostru să nu devină victime ale tâlhăriilor, furturilor din autovehicule, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel sau victime ale înşelăciunilor.

Pe 23 iulie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au organizat mai multe activităţi de informare şi de distribuire de materiale preventive în zone turistice de pe raza judeţului, ocazie cu care au fost împărţite agenţilor economici şi turiştilor 600 de afişe şi pliante cu informaţii preventive.

Controale la 48 de agenţi economici din turism şi alimentaţie publică

În perioada 21 – 22 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au desfăşurat acţiuni de verificare a agenţilor economici din judeţ cu activitate de primire turistică.

Au fost verificate 48 agenţi economici care desfăşoară activităţi de cazare şi alimentaţie publică. Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.100 lei, pentru nereguli privind legalitatea acţiunilor comerciale, protecţia consumatorilor, evidenţa şi protecţia turiştilor, fumatul în locuri nepermise. Au fost confiscate bunuri constând în alcool şi produse din tutun.

Ce recomandă poliţiştii

“Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când merg să se relaxeze, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, în drumeţii.

Nu lăsaţi bijuterii, portmonee, telefoane mobile, la vedere!

Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi.

Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră. Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.

Păstraţi portofelul şi geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior.

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card. Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise. Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor.

Închideţi uşile de la balcon/terasă, deoarece pot fi uşor escaladate.

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta la nevoie.

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute, mai ales pe timpul nopţii” sunt recomandările pe care le-a comunicat subcomisar Ionuţ Epureanu, din partea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: