Rosal a contestat în 3 minute licitaţia pentru desemnarea noului operator de salubritate

> „Rosal s-a transformat într-o firmă de avocatură, nefăcând altceva decât să ne conteste şi să ne şicaneze”, susţine primarul Ion Lungu

Ieri, Primăria Suceava nu a mai semnat contractul pentru atribuirea serviciului de salubritate stradală, aşa cum anterior anunţase. Parafarea documentelor nu a fost posibilă deoarece, cu 3 minute înainte de expirarea perioadei stabilite prin lege, Rosal Grup a contestat licitaţia pentru desemnarea noului prestator în domeniul ridicării şi transportării gunoiului menajer, precum şi în cel al serviciilor de iarnă, procedură organizată de autorităţile sucevene.

Şeful administrativului municipal, Ion Lungu, a reliefat că, în consecinţă, nu mai rămâne decât să fie aşteptată soluţia dată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), prestatorul titular urmând a fi cunoscut cel mai târziu la începutul toamnei. „Din păcate, astăzi (ieri, n.r.) trebuia să încheiam contractul pentru salubritatea menajeră, un proiect foarte important pentru municipalitate, pentru cetăţeni, însă, cu 3 minute înaintea expirării perioadei de licitaţie, cei de la Rosal au depus contestaţie. Drept urmare, vom aştepta să se pronunţe CNSC, iar, cu regret o spun, din nou, Rosal s-a transformat într-o firmă de avocatură, nefăcând altceva decât să ne conteste şi să ne şicaneze. În continuare spun că a fost o licitaţie corectă şi sper să avem câştig de cauză, astfel încât, în cele din urmă, în această vară, maxim până la începutul toamnei, să desemnăm operatorul titular pentru salubritatea menajeră. Astăzi, acest serviciu este prestat, după cum se ştie, după un contract de forţă majoră” a punctat Ion Lungu.

Reamintim că, în urma analizării ofertelor, câştigătoare a licitaţiei a fost declarată asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service, care, în urma luării în concesiune a serviciului, va plăti o redevenţă de 35.000 de lei pe an.

Noul contract urmează a fi parafat pe o perioadă de 12 ani, cel vechi, semnat de Primărie cu Rosal Grup Bucureşti, expirând în primăvară, după 8 ani de desfăşurare.

Conform caietului de sarcini, noul operator se obligă la amenajarea, în două etape, a 145 de platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere. De asemenea, acesta va construi 30 de puncte supraterane de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţie. Totodată, în termen de 6 luni de la semnarea contractului de concesionare, va fi achiziţionată o instalaţie pentru procesarea deşeurilor vegetale şi lemnoase colectate în aria administrativă a municipiului Suceava. Nu în cele din urmă, vor fi montate 500 de noi de coşuri de gunoi stradale şi va fi amenajat un loc de joacă pentru copii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI