Definitivat

FSLI cere ministerului să verifice modul de formulare a subiectelor şi baremul de corectare

Peste 100 de contestaţii au fost înregistrate în urma examenului de definitivat, cele mai multe fiind la învăţători – 18, la limba română – 16 şi 13 la educaţie fizică. Au mai fost depuse câte 8 contestaţii la matematică şi limba engleză, 6 la geografie, 5 la educatoare, câte 4 la consiliere psihopedagogică şi psihopedagogie specială, câte 3 la limba franceză, religie ortodoxă, biologie şi tehnologia informaţiei

şi comunicaţiilor, câte 2 la protecţia mediului, asistent medical generalist şi arte plastice, şi câte una la educaţie muzicală, economie, pedagogie, mecanică şi chimie. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 18 iulie. La definitivat au participat 327 de cadre didactice din cele 353 înscrise, fiind 26 candidaţi absenţi, 62 care s-au retras în timpul examenului şi unul eliminat.

Procentul de promovabilitate este extrem de scăzut – 37,5%. În această situaţie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a solicitat Ministerului Educaţiei „să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar şi baremul de corectare”, a transmis preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava – ASIS, prof. Giani Leonte. El a spus că federaţia a primit o serie de plângeri de la profesorii care au susţinut acest examen, în ceea ce priveşte neconcordanţa între subiectul numărul 3 din programa de psihopedagogie şi baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă.

„Este nedrept să ne batem joc de tinerii, şi aşa puţini, cu vocaţie pentru învăţământ. Este inadmisibil ca la un astfel de examen să fie făcute greşeli la modul de notare. Programa pentru examenul de definitivat este oricum foarte stufoasă, iar candidaţii au la dispoziţie numai patru ore pentru a rezolva subiectele, nota minimă fiind 8”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI