BAC-ul 2015 continuă cu proba competenţelor digitale

Bacalaureatul 2015 continuă cu proba de evaluare a competenţelor digitale, care se va desfăşura în intervalul 15­19 iunie.

Examenul durează 30 de minute, timp în care elevii trebuie să demonstreze că stăpânesc calculatorul şi ştiu să utilizeze corect Internetul. Elevii vor primi un subiect practic pentru calculator şi câteva întrebări de la membrii comisiei de examinare.

La finalul probei, fiecare dintre elevii participanţi va fi evaluat ca „utilizator începător” – dacă va obţine între 0­25 de puncte, „utilizator mediu”, dacă va obţine între 26­50 de puncte, „avansat” pentru 51­74 de puncte şi, respectiv, „experimentat” pentru 75­100 de puncte.

Primele două probe, cea de evaluare a competenţelor în limba română şi proba orală în limba maternă, au avut loc în perioada 8­12 iunie 2015.

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta vor fi verificate, prin sondaj, înregistrările audio­video din sălile de examen.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: