Pe 4 iunie, în Auditoriumul de la Universitatea Suceava

Muzica comunităţilor, concert extraordinar cu instrumentişti consacraţi ai scenei româneşti

Un concert extraordinar, cu instrumentişti consacraţi ai scenei româneşti, se va desfăşura la data de 4 iunie, de la ora 19, în Auditoriumul „Jospeh Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, sub genericul „Muzica comunităţilor”. Evenimentul este organizat de Ambasada Germaniei la Bucureşti, Forumul Democrat al Germanilor din România – filiala Bucovina, Universitatea Suceava. Îşi dau concursul Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu, la vioară, Manuela Giosa, pian, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu – pian la patru mâini.

În program, opere de Klepper, Bartok, Chopin, Paderewski, Goldmark şi alţii.

Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu este conferenţiar la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A studiat vioara la Conservatorul din Bucureşti, iar ulterior, între anii 1990 şi 1991, a urmat cursuri de specializare în muzică de cameră (cvartet) în Italia. În perioada 1982-2000 a fost violonistă în orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate – Italia, Germania, Republica Moldova. A publicat articole, studii şi cărţi, printre care „Sergiu Celibidache privit prin cortina de fier” (2012) şi „Constantin Silvestri – biografie necunoscută”, (2013).

Manuela Giosa a studiat pianul la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, apoi şi-a continuat studiile la Universitatea Naţională de Muzică. În 1983 a obţinut premiul III la Concursul Internaţional de la Catanzaro, în 1997 – Premiul II la Concursul „Orpheus” de la Anvers. A susţinut numeroase recitaluri solo şi camerale în ţară şi în străinătate, la Ploieşti, Braşov, Oradea, Timişoara, Franţa, Belgia, Austria Germania. În prezent este conf. univ. la catedra de muzică a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu cântă împreună din 2005 şi desfăşoară o impresionantă activitate concertistică, cuprinzând peste 250 de recitaluri pe scene din Bucureşti şi numeroase alte oraşe din ţară, precum şi în Belgia, Germania, Ucraina, Republica Moldova. Ambii sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică „George Enescu” şi Universităţii de Muzică din Bucureşti. Corina Răducanu este profesor la catedra de pian a Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, iar Eugen Dumitrescu este membru fondator al Atelierului de muzică şi creativitate „Mozartinno” din Bucureşti.

După Suceava, Muzica comunităţilor va fi prezentată la Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti, pe 16 iunie, şi la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, pe 22 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: