Tinerii, interesaţi de alimentaţia sănătoasă

DSC_1181Prima ediţie Food Revolution Day Fălticeni a fost „una de succes”. Au fost peste 50 de persoane prezente, în mare parte copii de 14-18 ani care au gătit, au pus întrebări legate de mâncarea sănătoasă şi au urmărit cu mare atenţie tot ce le-a spus Camelia Ciocîrlan, tehnician nutriţionist dietetician. „Sunt foarte mândră de echipa de voluntari care a gătit atât de bine, că la sfârşitul evenimentului nu a mai rămas nimic în farfurii!” „Mă bucur foarte mult că am văzut atât de mult interes din partea tinerilor şi promit că acesta este doar începutul lucrurilor frumoase ce se vor întâmpla în Fălticeni. Există foarte mulţi tineri deştepţi şi ambiţioşi, dar nu există oportunităţi şi ar fi păcat să lăsăm asta în voia sorţii. Atât cât pot voi ajuta la schimbarea comunităţii în bine şi sper că nu doar eu îmi doresc asta” ne-a transmis Camelia Ciocîrlan.

Food Revolution Day este o mişcare globală iniţiată de Jamie Oliver din 2012, având ca scop încurajarea oamenilor să renunţe la mâncare de tip fast food şi să-i invite să se întoarcă la gătit şi să mănânce mai sănătos. În acest context, vineri, 15 mai 2015, ora 13, „La Bibliotecă” a fost gazda unei întâlniri unde s-a sărbătorit alimentaţia sănătoasă prin degustare de preparate gătite de voluntari, un atelier de gătit pentru copii şi informarea lor în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos. „Scopul nostru este să ducem mai departe mesajul lui Jamie Oliver, luptând pentru prevenirea obezităţii la copii şi educarea în spiritul unei alimentaţii corecte” preciza Camelia Ciocîrlan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: