Sărbătoare duhovnicească la Poiana

Duminică, 17 mai a.c., la nivelul Bisericii „Sf. Voievozi” din localitatea Poiana, comuna Zvoriştea, a avut loc sfinţirea casei de prăznuire, realizare mult dorită de credincioşii din satului Poiana.

Sfinţirea acestui locaş s-a făcut de către ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, însoţit de pr. protopop Vasile Irimia şi pr. inspector Nicolae Horga şi de un sobor de preoţi din parohiile comunei şi din diverse localităţi din alte judeţe.

De asemenea, a fost prezent primarul comunei Zvoriştea, Constantin Barariu. La eveniment a participat un număr mare de credincioşi din localitate şi din ţară, printre ei numărându-se şi cadre didactice împreună cu elevii din localitate, care au făcut o frumoasă primire oaspeţilor.

20150517_120641_resized 20150517_121752_resized_2

Costurile acestei construcţii au fost suportate de credincioşii din localitate, sprijiniţi şi de Primăria comunei Zvoriştea.

În finalul manifestării a avut loc o agapă frăţească.

Preotul paroh şi consiliul parohial al bisericii aduc sincere mulţumiri tuturor celor ce au contribuit la realizarea şi dotarea acestui însemnat locaş de pomenire a înaintaşilor trecuţi în eternitate. (Pr. paroh ORHEI CONSTANTIN IONUŢ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: