Focul a făcut prăpăd într-o gospodărie particulară din Rădăşeni

> Proprietarii acesteia, două persoane în vârstă, au fost asistaţi permanent de medici pe când vedeau cum flăcările înghit totul în cale, transformându-le în scrum agoniseala de o viaţă

Prăpăd de foc – astfel se pot descrie imaginile înregistrate luni după-amiază în curtea unei gospodării particulare de pe raza localităţii Rădăşeni, după ce o vilă întreagă şi mai multe anexe gospodăreşti au fost înghiţite de flăcări la puţin timp după ora 17. Pârjolul a transformat în scrum agoniseala de o viaţă a doi bătrâni, soţ şi soţie, de 80 şi, respectiv, 71 de ani, în ciuda intervenţiei prompte a pompierilor militari şi a ajutorului dat de aproximativ 50 de consăteni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la locul incendiului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni, cu trei autospeciale, la sosirea echipajelor focul ameninţând să se extindă la întreaga gospodărie. Când au văzut necazul abătut asupra lor, bătrânii au suferit un atac de panică, astfel că, în paralel cu intervenţia pompierilor, un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarului şi soţiei acestuia, ei fiind monitorizaţi în permanenţă şi refuzând transportul la spital. Două ore a durat lupta cu pârjolul, care a lăsat un adevărat dezastru în urmă, transformând în scrum casa de locuit (construcţie P+1) ridicată din lemn, adăpostul de animale şi două magazii, circa un metru cub de lemn pentru construcţii, 500 kg de furaje şi multe alte bunuri, în incendiu pierind şi 62 de păsări de curte şi doi iepuri. „Toate clădirile afectate de foc erau acoperite cu şindrilă tratată cu păcură, lucru ce a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor” a mai precizat plt. adj. Alin Găleată, adăugând că „o altă consecinţă a sinistrului a fost deteriorarea reţelei electrice de joasă tensiune dintre două puncte de distribuţie, avarie care a fost remediată de un echipaj al E.ON”. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită drept efectul termic al curentului electric, generat de un conductor defect sau neizolat corespunzător. Potrivit sursei citate, pompierii au salvat o a doua locuinţă a proprietarului şi două anexe, aflate la o distanţă de doar doi metri de focar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI