Resturi vegetale şi deşeuri menajare pe cursurile de apă

> Trei comisii mixte au efectuat controale în toate unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului, dând avertismente la Izvoarele Sucevei, Vicovu de Sus şi Frasin

 Mai multe comisii mixte au verificat modul în care, în această primăvară, a fost asigurată salubritatea cursurilor de apă şi s-au amenajat ale şanţuri ori rigole în localităţi judeţului Suceava. Este vorba despre trei comisii constituite din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiei Prefectului, controale fiind făcute în toate cele 114 unităţi administrativ-teritoriale. Astfel, în urma descinderilor, în comuna Izvoarele Sucevei a fost constatată prezenţa resturilor de exploatare silvică şi de materiale lemnoase în albiile minoră şi majoră ale pârâului Bobeica, pădurarul titular al cantonului silvic nr. 11 fiind avertizat cu privire la necesitatea luării cu prioritate a măsurilor de ridicare a deşeurilor, în scopul asigurării scurgerii libere a apei în zona podurilor. Depozite necontrolate de resturi vegetale rezultate din „toaletarea” arborilor au fost depistate în Frasin, pe râul Moldova şi pârâul Suha, iar în Vicovu de Sus, pe cursul Sucevei, s-a constatat existenţa deşeurilor menajere, a resturilor vegetale şi a deşeurilor din construcţii, în acest din urmă caz fiind dat un avertisment contravenţional.

Într-o informare a Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) se arată că, pe durata controalelor, nu s-au descoperit resturi de exploatare pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite.

Pentru remedierea neregulilor, comisiile mixte au dispus afişarea la primării a hărţilor cu zonele potenţiale de risc la inundaţii, informaţii privind semnificaţia codului de culori folosit pentru avertizările hidrometeorologice, precum şi despre constituirea stocului minim şi de mijloace şi materiale de apărare împotriva revărsărilor de ape. Nu în cele din urmă, au fost impuse măsuri de asigurare a funcţionării sistemului local de înştiinţare-alarmare, a salubrităţii tuturor cursurilor de apă, dar şi de decolmatare a şanţurilor şi rigolelor de pe raza celor 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: