Vasile Asandei – validat în funcţia de director al ADR Nord-Est de Consiliul pentru Dezvoltare Regională

CDR-2Consiliul pentru Dezvoltare Regională s-a întrunit la Piatra Neamţ miercuri, 22 aprilie. La întâlnire au participat 21 din cei 24 de membri CDR, precum şi conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Şedinţa a fost prezidată de dl Cristian Adomniţei – preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

Luând act de rezultatul concursului de angajare pentru ocuparea postului vacant de director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, desfăşurat în data de 25.03.2015, membrii CDR Nord-Est au aprobat numirea dlui Vasile Asandei în funcţia de director general, începând cu data de 22 aprilie 2015.

Conform ordinii de zi, şedinţa a continuat cu aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli, a bilanţului contabil şi a raportului Comisiei de Cenzori ale ADR Nord-Est pentru anul 2014, dar şi cu alegerea noii comisii de cenzori.

Din informarea privind evoluţia implementării POR 2007 –2013, susţinută de dl Nicolaie Burghelea, director al Organismului Intermediar Nord-Est, rezultă că programul a atins până în acest moment un grad de absorbţie de 70% din fondurile alocate.

CDR-1Ca urmare a propunerii preşedinţilor de consilii judeţene privind dezvoltarea unei structuri dedicate pentru atragerea investiţiilor, dna Gabriela Macoveiu, director de comunicare, cooperare şi dezvoltarea afacerilor, a susţinut o prezentare privind activităţile de atragere a investiţiilor şi de promovare a regiunii Nord-Est, derulate până în prezent de ADR Nord-Est, dar şi o propunere pentru etapele următoare ale acestui demers, respectiv: modificarea organigramei, recrutarea de personal, bugetarea compartimentului nou creat, dezvoltarea strategiei şi semnarea acordurilor de colaborare cu consiliile judeţene pentru funcţionarea acestei structuri.

„Implicarea activă a consiliilor judeţene, prin propuneri, sugestii, dar şi prin desemnarea unor responsabili potriviţi pentru colaborarea cu ADR Nord-Est pe teme punctuale este definitorie pentru succesul acestui demers. Nu putem asigura reprezentativitatea dorită decât dacă avem parte de această consultare permanentă şi de o colaborare eficientă. Nu în ultimul rând, aş vrea să mulţumesc membrilor Consiliului pentru încrederea acordată, să-i asigur de toată disponibilitatea mea în colaborarea viitoare, dar şi să sper într-o îmbunătăţire continuă a activităţii noastre comune, în folosul acestei regiuni”, a declarat Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est.

„După desfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, nu există astăzi o structură care să atragă, îndrume, coordoneze şi să monitorizeze într-un mod integrat investiţiile în România. Am propus, aşadar, ca la nivelul Regiunii Nord-Est să încercăm să ne asumăm acest rol, punând în slujba acestui deziderat resursele necesare. Apreciez că mandatul primit de ADR Nord-Est de la preşedinţii consiliilor judeţene a fost corect început astăzi, iar Agenţia va beneficia de sprijinul nostru pentru a fructifica şi completa expertiza în acest domeniu, iar în final rezultatele livrate să aducă plus-valoare întregii regiuni, nu doar unui judeţ sau altuia”, a declarat dl Cristian Adomniţei, preşedintele CDR Nord-Est. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: