ASIS atrage atenţia că în unele şcoli se „încalcă legea”, liderii de sindicat nefiind invitaţi la şedinţele CA

Giani Leonte

Giani Leonte

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), prof. Giani Leonte, ne-a declarat, ieri, că are semnale din unele şcoli că la şedinţele consiliilor de administraţie nu este invitat şi liderul de sindicat, aşa cum prevăd Legea Educaţiei din 2011 şi o ordonanţă de urgenţă de anul trecut.

Liderul ASIS spune că mai multe astfel de semnale au venit de la şcoli din zona Humorului şi a municipiului Suceava.

„Ne confruntăm cu situaţia în care directorii nu respectă articolul din Legea Educaţiei şi nu convoacă liderul de sindicat la şedinţa consiliului de administraţie” a spus Giani Leonte. El a adăugat că a solicitat liderilor de sindicat din judeţ să transmită situaţia exactă a şcolilor în care nu este respectată această prevedere. ASIS a readus aminte directorilor de şcoli despre prevederea respectivă, postând-o, ieri, pe site-ul său, dar a cerut şi sprijinul conducerii IŞJ Suceava, rugând să transmită directorilor o notificare prin care „să le reamintească să nu încalce legea”.

Potrivit reglementărilor în vigoare, preşedintele consiliului de administraţie – directorul unităţii de învăţământ – are obligaţia de a convoca reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative din unitatea de învăţământ la toate şedinţele consiliului de administraţie. De asemenea, „la şedinţele consiliului de administraţie în care se dezbat aspecte privind elevii, preşedintele consiliului de administraţie are obligaţia de a convoca reprezentantul elevilor care participă la şedinţă cu statut de observator”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI