Clienţii AJOFM Suceava vor avea acces la propriul dosar

 > …Prin modernizarea Serviciului de ocupare a forţei de muncă cu fonduri UE

 Reprezentanţi ai agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă din Suceava, Ilfov şi Ialomiţa au participat, vineri, la Suceava, la lansarea proiectului „Fluxuri Moderne în Serviciul Public de Ocupare”, ce are ca obiectiv modernizarea Serviciului de ocupare a forţei de muncă, valoarea proiectului fiind de peste 8,6 milioane de lei.

Directorul AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că, avându­se în vedere dinamica de pe piaţa muncii din ultima perioadă, s­a constatat că numărul intrărilor şi ieşirilor din evidenţele instituţiei a crescut, ceea ce a determinat o sporire a activităţii pe care o desfăşoară Serviciul public de ocupare şi la micşorarea timpului acordat de funcţionarii AJOFM Suceava clienţilor, dar şi la o aglomerare în spaţiile în care sunt prestate aceste servicii. Ea a spus că nevoia de pe piaţa muncii a impus soluţia arhivării electronice, care se va realiza în cadrul acestui proiect lansat la Suceava.

„Arhivarea electronică va permite, în viitor, ca toţi clienţii să aibă acces direct la propriul dosar, la informaţiile care privesc persoana şi serviciile de care doreşte să beneficieze din partea instituţiei. Avem parteneri în acest proiect AJOFM Ilfov, AJOFM Ialomiţa, deci implementăm în oglindă acest proiect care va presupune, în final, un sistem profesionist de scanare, astfel încât, într-un timp cât mai scurt, ne dorim să avem scanate toate documentele care se creează în cadrul instituţiei şi implementăm un sistem de eliberare a unor bilete cu număr de ordine, astfel încât orice client care doreşte să beneficieze de un serviciu din partea unui funcţionar din cadrul instituţiei să poată obţine un număr de ordine, care să­i permită estimarea timpului până la care va putea beneficia de acel serviciu, o jumătate de oră – o oră, astfel încât să nu rămână fizic în cadrul instituţiei, ci să-şi poată rezolva şi alte probleme, astfel încât şi serviciile noastre să poată fi prestate pentru clienţii noştri în mod civilizat, eficient, transparent” a explicat Adomnicăi.

Directorul AJOFM Suceava a spus că proiectul are un buget de peste 8,6 milioane de lei şi că va fi implementat timp de zece luni, iar în cadrul lui vor fi achiziţionate sisteme profesionale de scanare, două servere şi un sistem de eliberare a biletelor cu număr de ordine.

Mirela Adomnicăi a precizat că 21 de funcţionari ai Serviciului public de ocupare, responsabili de arhivarea şi gestionarea dosarelor, din AJOFM Suceava, AJOFM Ialomiţa şi AJOFM Ilfov, vor urma cursuri de formare profesională, iar transferul de know­how se va face, în cadrul acestui proiect, către o parte dintre funcţionarii instituţiei.

„Bugetul acoperă doar un număr limitat de dosare care pot fi scanate, dar acest număr limitat este determinat şi de perioada scurtă de implementare pe care o avem, de doar zece luni, aceste proiecte fiind implementate, de regulă, în trei ani. Dar ceea ce este foarte important este că rămânem cu aceste sisteme profesionale de scanare, astfel încât, de acum încolo, orice document creat în cadrul instituţiei va fi scanat şi arhivat şi sub această formă” a precizat Adomnicăi.

Proiectul are ca obiectiv îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor furnizate cetăţenilor şi instituţiilor, prin simplificarea accesului la serviciile oferite şi fluidizarea schimbului de informaţii şi documente şi accesul la informaţii cuprinse în documente, fiind cofinanţat din Fondul Social European, prin POSDR 2007­2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: