“Târgul de vise al iepuraşului”

> Un eveniment caritabil pentru copiii cu dizabilităţi din Câmpulung Moldovenesc

 

Seby1La Aquarius Center din municipiul Câmpulung Moldovenesc va avea loc, în Vinerea Mare, evenimentul “Târgul de vise al iepuraşului”, un proiect iniţiat de „micul poet” Sebastian Crăciun, în vârstă de 12 ani, care suferă de tetrapareză spastică.

„Văzând cât e de frumos să primeşti ajutorul celor din jur, Seby s-a gândit că împreună cu cei din jur va reuşi să facă o zi mai frumoasă pentru toţi copiii cu dizabilităţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, anul trecut, el a demarat acest proiect în care s-a organizat un fel de tombolă caritabilă. Orice persoană care dorea să ajute era invitată să extragă un bileţel pe care erau scrise doar vârsta şi numele unuia dintre cei 50 de copii cu dizabilităţi.

În acel moment, persoana respectivă era pusă în faţa unui exerciţiu de imaginaţie: «Imaginaţi-vă că acest copilaş este al dumneavoastră în ziua Învierii Domnului, iar ceea ce v-aţi propus să oferiţi copilului dumneavoastră… îi veţi oferi acelui copil»…, ăsta era planul lui Seby!

Deşi părea doar un vis de copil, mulţi adulţi, în frunte cu domnul primar Mihăiţă Negură, s-au alăturat acestui vis şi au participat în număr mare la evenimentul de anul trecut.

În acest an, Seby a prins curaj şi a demarat din nou «Târgul de vise al iepuraşului», dorindu-şi să poată aduce încă o dată fericirea pe chipul copiilor cu dizabilităţi pe care i-a inclus în mai multe activităţi, printre care se poate menţiona acţiunea «Şi tu poţi fi Moş Crăciun!», organizată în parteneriat cu domnul deputat Radu Surugiu şi aflată deja la ediţia a doua.

Impactul postărilor sale, făcute în general pe o reţea de socializare, a fost incredibil. Astfel, cele 50 de bilete au fost extrase cu bucurie de către câmpulungeni şi nu numai.

Văzând că a rămas fără bilete, iar oamenii cu suflet mare încă mai întrebau dacă pot să ajute, Seby a găsit de cuviinţă să implice în proiect alte 15 persoane cu dizabilităţi, care deşi au împlinit 18 ani şi sunt foarte bolnave, nu au reuşit niciodată să facă lucruri care ar aduce bucurie în sufletul unui copil… cum ar fi să meargă, să vorbească sau, de ce nu, să citească o carte!

Suntem pe ultima sută de metri şi mai sunt doar câteva bilete, aşadar, doritorii sunt invitaţi să treacă pe la Aquarius Center şi să extragă un astfel de bileţel.

Evenimentul din acest an va avea loc la sediul Aquarius Center, sponsor şi partener în aceasta acţiune, în data de 10 aprilie, ora 15, când fiecare sponsor se va întâlni cu copilaşul al cărui nume a fost extras şi vor schimba îmbrăţişări şi emoţii.

Copiii vor petrece o zi de neuitat în compania echipei Wowie Kids care le va picta chipurile, încercând să le descreţească fruntea, vor servi dulciuri şi pizza oferite de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi se vor bucura de o zi de copilărie.

Fericirea acestor copilaşi să vă lumineze Sfintele sărbători!” se arată într-un comunicat primit pe adresa redacţiei.

Sebastian Crăciun a învăţat în suferinţa lui să-şi reverse durerea în poezie şi, astfel, a reuşit să scoată două cărticele cu care a înmuiat inimile multor concetăţeni ce i s-au alăturat în lupta lui cu boala.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: