Prăbuşirea avionului A320

Autoritatea germană de supraveghere aeriană nu fusese informată de depresia copilotului

prabusireAutoritatea germană de supraveghere a transportului aerian (LBA), care oferă piloţilor livretele de zbor, a dat asigurări că nu a fost informată de depresia copilotului Andreas Lubitz, suspectat că a provocat deliberat prăbuşirea avionului Airbus al companiei Germanwings în Alpii francezi, transmite AFP. O purtătoare de cuvânt a LBA a precizat ieri pentru AFP că Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, nu le-a transmis „nicio informaţie privind trecutul medical” al lui Andreas Lubitz. Medicii Lufthansa, care l-au examinat pe Lubitz, nu au alertat autorităţile în legătură cu „perioada de depresie gravă”, a subliniat purtătoarea de cuvânt, confirmând informaţiile în acest sens apărute în publicaţia germană Welt am Sonntag. LBA nu a avut acces la dosarul lui Andreas Lubitz, la centrul medical al Lufthansa, decât pe 27 martie, la trei zile după tragediei, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Potrivit Welt am Sonntag, Andreas Lubitz a fost examinat de cel puţin şase ori de către medicii Lufthansa începând cu 2009. În 2009 a fost efectuat un examen psihologic, însă de atunci nu a mai fost făcut niciunul, a adăugat publicaţia citată.

Parchetul din Düsseldorf a transmis săptămâna trecută că Lubitz „s-a aflat sub tratament psihoterapeutic pentru tendinţe suicidare în urmă cu mai mulţi ani”, înainte de a obţine brevetul de pilot. După aceasta şi „până recent, au avut loc alte consultaţii la medic, care au dus la prescrierea de concedii medicale, dar fără a fi atestate tendinţe suicidare sau agresive faţă de ceilalţi”, a precizat procurorul din Düsseldorf, Ralf Herrenbrück.

De asemenea, potrivit cotidianului popular Bild, copilotul a fost implicat într-un accident de maşină la sfârşitul lui 2014 şi a rămas cu sechele, în special cu probleme de vedere.

Regulile privind siguranţa aeriană din Germania sunt atent verificate după ce ancheta privind tragedia din Alpii francezi a concluzionat că operatorul low-cost Germanwings şi compania-mamă Lufthansa au permis copilotului, un tânăr cu tendinţe suicidare, să se afle la controlul unui avion de pasageri.

***

Autorităţile franceze au încheiat operaţiunea de căutare a rămăşiţelor umane la locul prăbuşirii avionului Germanwings în Alpii francezi, tragedie provocată intenţionat de copilotul german al aeronavei Airbus A320, la bordul căreia se aflau 150 de persoane, relatează DPA. Căutările se vor concentra acum pe recuperarea bunurilor victimelor, iar identificarea persoanelor aflate la bord va continua prin analizarea mostrelor de ADN, au precizat media locale. Recuperarea celor mai mari piese ale epavei avionului din munţi va începe săptămâna viitoare, a mai relatat presa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: