„Nous sommes francophons”

> Ziua Francofoniei sărbătorită la Şcoala Gimnazială „N. Popinceanu” Mihoveni

nous-sommes-francophons-3În fiecare an, în preajma Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Şcoala Gimnazială „N. Popinceanu” Mihoveni au loc activităţi specifice momentului.

Anul acesta, la şcoala noastră s-au desfăşurat activităţi realizate prin metoda proiectului, care reprezintă o formă modernă de evaluare ce antrenează un număr mare de elevi, organizaţi în echipe conduse de un responsabil care împarte sarcini precise fiecărui membru.

Colectivele de elevi ale claselor V-VIII au realizat proiecte având ca temă Francofonia şi ţările francofone. Elevii au lucrat la proiecte pe coli de scârţ, au pictat steagurile ţărilor francofone, au făcut machete ale unor monumente din Franţa, desene, brăţări, tricouri, toate având simboluri francofone. De asemenea, s-au realizat un „copac francofon”, o „fermă a francofoniei”, toate demonstrând dragostea elevilor pentru limba franceză. Lucrările elevilor au fost expuse în cadrul unei expoziţii intitulate simbolic „La Francophonie dans notre école”.

nous-sommes-francophons-5Elevii noştri s-au implicat activ, au utilizat internetul, au realizat prezentări PPT, au învăţat cântece şi piese de teatru în limba franceză. Pe 21 martie a.c., elevii de la Şcoala Mihoveni au participat la festivalul „Soyons francophons” de la Gura Humorului, unde au prezentat două cântece şi piesa de teatru „Les trois petits cochons”. Prestaţia lor a fost aplaudată de cei prezenţi în sală şi lăudată de dl inspector pentru limbi moderne prof. dr. Constantin Tiron. Deplasarea lor la Gura Humorului nu ar fi fost posibilă fără ajutorul dnei director Bahrincean Ioana şi a dlui primar Andriciuc Vasile, cărora le aducem mulţumiri.

Activităţile din acest an dedicate Zilei Francofoniei la Şcoala „N. Popinceanu” Mihoveni au fost deosebite şi dovedesc încă o dată că limba franceză este iubită şi învăţată cu plăcere de elevi.

Prof. VORNICU CLAUDIA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: