Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldoviţa

– ediţia a IX-a –

festival-moldovita-sfintirePe 5 aprilie, în Duminica Floriilor, în sala de sport din centrul comunei Moldoviţa va avea loc a IX-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate.

Amenajarea standurilor va începe la ora 10, urmând ca la ora 13 să aibă loc o scurtă slujbă religioasă de sfinţire, urmată de jurizarea lucrărilor la cele trei secţiuni ale festivalului: Ouă încondeiate (copii, adulţi); Artă tradiţională veche, în care participanţii vor prezenta haine, icoane şi obiecte tradiţionale vechi; Gastronomie, secţiune în cadrul căreia vor fi prezentate (urmând a putea fi cumpărate) bucate tradiţionale de post şi preparate din peşte.

Aşa cum am aflat de la organizatori, Primăria, Consiliul Local Moldoviţa şi Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din Moldoviţa, ca noutate, la ediţia din acest an a festivalului vor participa decoratori renumiţi de ouă închistrite din Bucovina, Ucraina, Republica Moldova şi Polonia.

Cât va dura jurizarea, vizitatorii se vor putea delecta cu un program artistic susţinut de solişti vocali şi instrumentişti, ansambluri folclorice şi formaţii din Moldoviţa şi din împrejurimi.

Festivalului Ouălor Încondeiate are ca obiectiv punerea în valoare şi promovarea tradiţiilor cultural-meşteşugăreşti ale etniei huţule din Bucovina.

Cei care vor ajunge la Moldoviţa de Florii vor putea vizita şi Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea”, aflat în imediata vecinătate a locului de desfăşurare a festivalului, şi vor putea afla detalii despre tehnica folosită de artistă pentru înnobilarea ouălor. Muzeul are mai multe secţiuni, cuprinzând ouă încondeiate de artista internaţională Lucia Condrea, ouă încondeiate vechi, de peste un secol, provenind din zona Moldoviţei, ouă decorate provenite din alte ţări, cumpărate sau obţinute la schimb de artistă la diverse concursuri şi expoziţii internaţionale la care a participat.

Un alt punct de atracţie este mocăniţa, trenul de agrement tractat de o locomotivă cu aburi, având un parcurs de trei ore.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI