Inspectorii sanitari veterinari suceveni vor efectua, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, verificări în unităţile care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare, dar şi în târgurile de animale din judeţ.
Directorul DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, a declarat că, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, ca în fiecare an, instituţia elaborează un program de verificare a unităţilor care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare. Postolache a spus că pe lângă aceste unităţi sunt vizate şi târgurile din judeţul Suceava unde sunt comercializate atât animale vii, cât şi produse alimentare.
„Ne vom concentra atenţia pe comercializarea şi sacrificarea mieilor, astfel încât populaţia să beneficieze de carne de miel salubră, având în vedere consumul crescut al acestui tip de carne în perioada sărbătorilor pascale” a precizat şeful DSVSA Suceava.
El a recomandat celor care comercializează carne de miel să sacrifice mieii doar în centre autorizate temporar de DSVSA, arătând că, în fiecare an, sunt autorizate 34 astfel de centre temporare.
Directorul DSVSA Suceava a spus că vor fi verificaţi şi comercianţii de ouă, fiind vizate provenienţa, depozitarea şi comercializarea acestui produs, arătând că medicii veterinari din pieţele agroalimentare din judeţ pot efectua examenul ovoscopic pentru stabilirea prospeţimii ouălor, la solicitarea comercianţilor acestui produs.
Totodată, în perioada următoare, vor fi verificaţi şi producătorii şi comercianţii produselor de panificaţie.
“Recomandăm populaţiei să cumpere produse alimentare numai din spaţii autorizate sanitarveterinar, unde medicii veterinari verifică aceste produse şi să evite achiziţionarea de la comercianţi ambulanţi, astfel încât să nu avem episoade de toxiinfecţie alimentară” a transmis Postolache, care a precizat că verificările sunt planificate de la începutul săptămânii viitoare.
Comentarii