Conductele de termoficare ciuruite din Obcini şi Burdujeni vor fi înlocuite

> În sistemul centralizat, pierderile ajung la aproximativ 33% din cantitatea de energie termică produsă pentru livrare, în vară Primăria alocând, pentru reabilitări, circa 2,7 milioane de lei

Anul acesta, Primăria Suceava va investi o sumă consistentă de bani în lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelelor termice. Potrivit primarului Ion Lungu, necesitatea intervenţiilor a apărut pe fondul fiabilităţii scăzute a instalaţiilor, a gradului avansat de uzură tehnică şi morală, a duratei de serviciu depăşite, toate conducând la reparaţii repetate şi costisitoare, precum şi la pierderi mari de energie.

„Din cauza avansării gradului de uzură a instalaţiilor, pierderile la nivelul întregului sistem sunt importante, ajungând la aproximativ 33% din cantitatea de energie termică produsă pentru livrare, respectiv din cea de la gardul centralei. Reducerea acestor pierderi este esenţială pentru asigurarea în condiţii optime a agentului termic destinat populaţiei” se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de consiliu local prin care urmează să se aprobe fondurile necesare.

Astfel se intenţionează reabilitarea sistemului, prin înlocuirea conductelor vechi, montate în canale termice, cu izolaţii executate manual, cu altele preizolate, din materiale de ultimă generaţie. Aceste noi canale vor fi dotate cu un sistem de semnalare şi depistare a avariilor, cu armături şi echipamente noi. Astfel, se prevede a fi înlocuite conducte ale reţelei termice primare în lungime de 190 de metri în zona Gării Burdujeni, dar şi altele, de 450 de metri, de pe bulevardul Gavril Tudoraş, din cartierul Obcini. De asemenea, la două puncte termice din cartierul Cuza Vodă, locul conductelor învechite, în lungime de 84 de metri şi, respectiv, 353 de metri, va fi luat de altele moderne, preizolate. Valoarea totală a investiţiei este de circa 2,7 milioane de lei, execuţia urmând a dura două luni, pe timpul sezonului călduros.

punct-termic-Obcini-DSCN2039-(2) conducte-termice-DSCN3728-(2)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: