38 de social-democraţi suceveni, la Consiliul Naţional al PSD

O delegaţie formată din 38 de reprezentanţi ai Partidului Social Democrat Suceava a participat în perioada 20­21 martie, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la Consiliul Naţional al PSD. Cu acest prilej a fost ales un nou preşedinte al Consiliului, funcţie pe care a ocupat­o Adrian Năstase.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia, reuniunea Consiliului Naţional a cuprins, în prima zi, atelierele de lucru, în care au fost dezbătute teme de interes naţional precum: Reforma constituţională, Dezvoltare regională şi dezvoltare administrativă, Reforma politică fiscal bugetară, Reforma sanitară, Evoluţia agriculturii şi a sectorului de dezvoltare rurală, Muncă şi solidaritate socială, Dialog social, Economie, Energie, IMM­uri, Afaceri europene, Politică externă etc. La aceste ateliere au participat membrii Consiliului Naţional, reprezentanţi ai departamentelor, invitaţi şi specialişti din diverse domenii de activitate de la nivel naţional, inclusiv din judeţul nostru.

Consiliul Naţional al PSD a adoptat, vineri, 20 martie, la Palatul Parlamentului, trei rezoluţii privind răspunderea politică a membrilor PSD cu probleme penale, privind lupta împotriva sărăciei şi privind noile coduri fiscale, a arătat Ioana Irimia.

Ea a precizat că membrii Consiliului Naţional al PSD au desemnat un nou preşedinte al acestui for, la aproape trei ani de când funcţia nu mai este ocupată de fostul premier Adrian Năstase, singurul candidat fiind Rovana Plumb.

În a doua zi de desfăşurare a evenimentului – a mai informat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava – au fost prezentate modificări aduse statutului partidului, precum şi vizând transformarea Consiliului Naţional într-un for de dezbatere ideologică pentru o mai bună funcţionare a structurilor acestuia. Pe agenda Consiliului s­a aflat şi raportul activităţii lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în ultimii cinci ani, document în care sunt prezentate date statistice privind realizările guvernării social-democrate.

Potrivit datelor raportului, în 2013, PIB­ul pe cap de locuitor a crescut cu o mie de euro faţă de 2011 şi cu 1.700 de euro faţă de 2008. Totodată, statisticile raportului indică o scădere a şomajului şi o creştere a numărului de locuri de muncă. Raportul precizează că România a depăşit în 2014 PIB­ul din 2008, susţinând că este vorba despre o creştere „sustenabilă”, care s­ar baza în principal pe industrie cu valoare adăugată ridicată.

virvara-si-bradatan-la-consiliul-national-al-PSD consiliul-national-al-PSD

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: