Coafuri de ocazie în cele mai noi tendinţe

> …Au fost prezentate de absolvenţii cursului de coafor de la AJOFM Suceava

 

În faţa unei comisii de specialitate, la City Gallery din Shopping City Suceava, au defilat, miercuri, absolvenţii cursului de coafor, alături de modelele care le-au pus în evidenţă calităţile de hair-stylişti.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a organizat, astfel, examenul de absolvire pentru programul de formare profesională „Coafor”, desfăşurat în cadrul proiectului „Măsuri active integrate pentru şomerii din regiunile NE şi SE, sustenabilitate în sfera turismului”, implementat în calitate de partener.

În faţa comisiei de examen s-au prezentat 14 şomeri, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, care au urmat cele şase luni de instruire ale cursului. Cei care şi-au dorit diploma de hair-sylişti, 13 fete şi doar un băiat, au urmat 480 de ore de practică şi 240 de ore de teorie.

Toate etapele de pregătire s-au desfăşurat în sălile special amenajate ale Centrului de Formare Profesională de la AJOFM Suceava.

De la bucle bine definite, cocuri spaniole, cocuri elegante, accesorizate, şi până la coafuri avangardiste, absolvenţii au demonstrat în faţa comisiei că sunt oricând pregătiţi să facă cele mai sofisticate coafuri, reuşind să mulţumească până şi cele mai exigente cliente.

„Evenimentul se încadrează în politica din ultimul timp a instituţiei, în sensul în care să ne promovăm serviciile, să informăm cât mai bine persoanele care ar putea beneficia de serviciile noastre în vederea creşterii şanselor de a-şi găsi un loc de muncă. Acest examen la cursul de coafor, mai exact proba practică – pentru că proba teoretică s-a desfăşurat ieri, la sediul nostru – având şi această notă de spectaculos în ceea ce priveşte rezultatul final al calificării obţinute, ni l-am dorit în scopul de a scoate mai mult în evidenţă serviciile pe care le oferim în cadrul instituţiei pentru orice persoană interesată” a declarat Mirela Adomnicăi, director executiv la AJOFM Suceava.

Aceasta a mai susţinut că rezultatele cursului, concretizate prin fotografii, vor fi trimise şi angajatorilor suceveni, astfel încât aceştia să capete încredere în abilităţile pe care le dobândesc cursanţii în cadrul programelor de pregătire profesională de la AJOFM Suceava.

Cât despre nevoia de hair-stylişti în Suceava, Mirela Adomnicăi a susţinut că în momentul de faţă există un cerc vicios, pentru că se caută cei care au experienţă în domeniu. „Se caută, dar există un cerc vicios. Se caută hair-stylişti cu experienţă, or cel care tocmai a absolvit un curs de calificare se presupune că nu are experienţa pe care o solicită angajatorul. Tocmai, din ceea ce s-a văzut astăzi aici, se poate trage concluzia că un curs de calificare organizat în mod serios poate compensa o lipsă de experienţă a unui absolvent al acestui curs”.

Mirela Adomnicăi a mai precizat că unii absolvenţi ai cursului de coafor şi-au găsit un loc de muncă, în saloanele din Suceava, chiar din timpul efectuării stagiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: