Ziua Internaţională a Francofoniei, la Biroul Francez de la Casa Prieteniei

> Invitat, prof. Michel Francard (Belgia), aflat la Suceava la invitaţia prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinta delegaţiei Parlamentului României la APF

Ziua Internaţională a Francofoniei va fi celebrată la Biroul Francez de la Casa Prieteniei din Suceava vineri, 20 martie, de la ora 15, oaspete important al celei de-a IV-a ediţii fiind profesorul Michel Francard, de la Universitatea Louvain, Belgia. Profesorul se află la Suceava la invitaţia prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinta delegaţiei Parlamentului României la APF. El va susţine în faţa publicului francofon sucevean conferinţa „Quelle(s) francophonie(s) pour quel(s) francophone(s)?”. În continuare va fi prezentat volumul „Francophilophonie roumaine – une réalité a vivre (reperes et essais)”, autori Sanda-Maria Ardeleanu şi Mariana Şovea, care va fi prezentat de prof. Tamara Sabin.

Organizatorii au apreciat ca „inedit” faptul că volumul va fi prezentat vineri, în acelaşi timp, la Suceava şi la Paris, în cadrul Salonului de carte.

Michel_Francard_2013

Michel Francard

Programul zilei mai include vizionarea unui film documentar („Les Cazaban”), realizat de Anca Filoteanu, din colecţia „Marile familii”, care va introduce publicul „în atmosfera importantelor familii de origine franceză care au trăit în România”. Invitaţii se vor bucura şi de un moment muzical oferit de Clubul Francofon al Asociaţiei Euro Activ şi de expoziţia „Palimpsestes” a elevilor de la Colegiul de Artă Suceava, vernisată ieri în cadrul „După-amiezilor francofone” la Suceava.

În cea de-a doua parte a programului, va avea loc spectacolul-concurs de interpretare „Ma francophonie a moi”, coordonat de lector univ. dr. Corina Iftimia de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, la care participă studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. Preşedintele juriului va fi prof. Michel Francard.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: